20.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

L’escorxador de Palafrugell tanca el 15 d’abril

L'activitat es trasllada temporalment a l'escorxador de Santa Cristina

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’escorxador de Palafrugell tanca a partir del 15 d’abril. Les instal·lacions requereixen de forma urgent un seguit d’obres per complir amb les normatives vigents. Mentre l’activitat estigui aturada, els carnissers hauran d’anar a l’escorxador de Santa Cristina d’Aro.

L’escorxador és un edifici modernista de 1907. Fa anys que necessita una actuació a fons per resoldre aspectes pendents, com ara depurar les aigües brutes abans d’abocar-les al clavegueram o separar el bestiar viu i el mort, entre d’altres. La solució passa perquè un privat assumeixi la gestió de l’escorxador. Però eixugar el dèficit i fer les obres necessàries requereix una inversió molt elevada. Només les obres ja podrien enfilar-se a uns 150.000 euros. Per això, el govern municipal preveu una concessió a llarg termini. L’anterior licitació va quedar deserta i ara es tornarà a licitar, amb una rebaixa de les condicions. Des de l’oposició, el portaveu socialista, Juli Fernández, critica que el govern hagi plantejat una data concreta tot i que no té garanties de la licitació.

La polèmica per l’escorxador ve de lluny. Quan Esquerra era a l’oposició, va portar una garrafa d’aigua ensangonada a una sessió plenària. L’ara regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Jaume Palahí, retreu a Fernández com va intentar resoldre el cas, amb una connexió al clavegueram precipitada.

El govern de Palafrugell es planteja una concessió de l’escorxador a 20 anys. Confia que aquest termini donaria marge al nou gestor per amortitzar les inversions que caldrà fer en les instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presó per al piròman del Montgrí

El jutge de la Bisbal envia el piròman del Montgrí a presó sense fiança
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -