9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Denuncien abocaments “incontrolats” de terra i runa a Pals sense llicència i a tocar del parc natural del Montgrí

L'Ajuntament admet que no hi ha permís però diu que han aturat l'obra i que no hi ha cap finalitat urbanística

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Salvem Platja de Pals denuncia abocaments “incontrolats” de terra i runa a la zona dels Jonquers. A més, segons assegura el seu president, Pau Bosch, s’està fent sense cap llicència municipal i en una zona inundable. L’entitat carrega contra l’Ajuntament perquè “no fa res” malgrat que porten advertint d’aquesta situació des del passat mes de maig. Bosch sospita que la voluntat és poder modificar l’orografia del terreny a través d’aquests abocaments, perquè deixi de ser inundable i s’hi pugui acabar edificant. El consistori, però, es defensa i diu que han aturat les obres, fet que neguen veïns de la zona i la plataforma. L’Ajuntament també aclareix que al darrera no hi ha cap finalitat urbanística perquè és sòl no urbanitzable.
Malestar entre els veïns de la zona de paratge Rodors i dels Jonquers de Pals i l’Ajuntament per uns moviments de terra que s’estan fent sense llicència. La plataforma Salvem Platja de Pals denuncia que es tracta “d’abocaments incontrolats” i que l’ajuntament no ha aturat, malgrat que sap que no hi ha permís. El consistori admet que el propietari de la zona no té la llicència, però assegura que les obres sí que estan parades des de que se’n va tenir coneixement.

Un fet que desmenteixen categòricament els veïns que asseguren que aquest passat divendres hi havia maquinària pesant treballant-hi “com porta fent des de fa sis mesos”. El president de Salvem Platja de Pals, Pau Bosch, dona per fet que al darrera d’aquests abocaments de terra i runa hi ha la voluntat de modificar l’orografia del terreny perquè deixi de ser inundable i el propietari tingui via lliure per obtenir la llicència per urbanitzar.

En aquest sentit, un informe del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter del passat 6 de juliol al que ha tingut accés l’ACN assenyala que l’Ajuntament reconeixia als Agents Rurals que no s’havia expedit cap llicència però remarcava que obririen un expedient. Això, assenyala la plataforma, “evidencia que l’Ajuntament tenia coneixement dels fets” el mes de juliol. “El que no entenem és per què no es va aturar aquesta obra si sabien que no tenia llicència “, es pregunta Bosch.

A més, durant el ple de setembre, la portaveu socialista de Pals, Marisol Perea, va preguntar a l’alcalde, Carles Pi, sobre aquesta situació. El batlle es va comprometre a estudiar el cas i a parlar amb l’empresa en cas que s’estigués fent alguna actuació irregular.

Obres aturades i sòl no urbanitzable

Des de l’Ajuntament asseguren que des de que van certificar que no hi havia permís d’obres, van parlar amb l’empresa perquè aturés els treballs, un fet que neguen categòricament veïns de la zona i la plataforma Salvem Platja de Pals, que assegura que hi continuen havent-hi abocaments.

Fonts consistorials també han assegurat a aquest mitjà que la voluntat en cap cas és edificar ja que es tracta de sòl no urbanitzable. De fet, aquestes fonts asseguren que el projecte preveu plantar més arbres. Un argument que ja va donar l’Ajuntament el mes de juliol als Agents Rurals i que es recull en l’informe del parc natural on també admetia que no hi havia llicència d’obres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -