14.3 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

Denuncien que la Generalitat retarda el buidatge de l’abocador de Vacamorta

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de Cruïlles, la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC) i el grup ecologista CEPA reclamen al conseller Josep Rull que no retardi el “necessari” buidatge de l’abocador de Vacamorta. És la reacció del territori a la decisió del govern català de portar el cas al Tribunal Suprem. Rull va explicar la setmana passada que faran amb un recurs de cassació, on intentaran convèncer el tribunal que retirar les 2 milions de tones de deixalles del subsòl “paradoxalment pot generar un gran impacte ambiental”. El conseller va reconèixer, però, que si la resolució judicial final ordena buidar, el govern ho acatarà.

El consistori i les entitats denuncien que la Generalitat s’ha “despreocupat absolutament” d’aquest assumpte i que “van passant la patata calenta conseller rere conseller”. Asseguren que els responsables del govern han treballat per “protegir descaradament els interessos de l’empresa”, en comptes de preocupar-se per la situació dels veïns. “L’abocador posa en perill la salut de les persones i del medi perquè és massa a prop d’on viu la gent”, afirmen en un comunicat.

Sota el subsòl d’aquest abocador clausurat a finals del 2014 s’hi acumulen fins a 2 milions dos centes mil de tones de deixalles, que es van cobrir amb una capa de terra quan el Govern el va tancar. Vacamorta acumula nombroses sentències per causa d’irregularitats en la llicència d’apertura que finalment van motivar la seva clausura. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la seva darrera resolució va ser categòric: calia restituir la situació que tenia el paratge l’any 2000, abans que hi arribés el primer camió de deixalles.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El ciclista professional Ahmed Madan tria Palamós com a base del seu entrenament a Europa

Amb només 20 anys aquest ciclista ha assolit la màxima categoria del ciclisme, després de passar per la Selecció Nacional de Bahrain i posteriorment per l’Acadèmia de Ciclisme del seu país, on va despuntar de manera molt destacada.

Altres notícies