10.6 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

La Generalitat reconeix ara que haurà de buidar l’abocador de Vacamorta

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El conseller de Territori, Josep Rull, en una entrevista al Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio ahir divendres, va anunciar per sorpresa que la Generalitat obeirà la sentència del TSJC i buidarà l’abocador de Vacamorta.

Sota el subsòl d’aquest abocador  clausurat a finals del 2014 s’hi acumulen fins a 2 milions dos centes mil de tones de deixalles, que es van cobrir amb una capa de terra quan el Govern el va tancar

Vacamorta acumula nombroses sentències per causa d’irregularitats en la llicència d’apertura que finalment van motivar la seva clausura. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la seva darrera resolució va ser categòric: calia restituir la situació que tenia el paratge l’any 2000, abans que hi arribés el primer camió de deixalles.

Canvi de postura del govern català

El govern, fins ara, s’oposava a aquesta mesura al·legant motius socials i ambientals i per això havia sigut reiteradament requerit judicialment al compliment de la sentència. L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Salvi Casas, feia aquestes declaracions dilluns passat a Ràdio Bisbal:

Ara però, el conseller de Territori ha anunciat de sobte que la Generalitat complirà per fi la sentència i traurà les deixalles. El titular de Territori ha avançat que el seu Departament, “d’acord amb la resolució judicial”, ja treballa en la planificació per donar compliment a la sentència. “Però defensem que s’ha de fer de manera raonable i amb el mínim impacte possible per a la gent, perquè depèn de com ho fem pot ser pitjor el remei que la malaltia”, ha insistit.

A Vacamorta fa temps que no s’hi aboquen deixalles, però l’abocador continua sumant litigis. El darrer, el contenciós que va presentar l’antiga gestora, Recuperació de Pedreres SL. L’empresa va portar la Generalitat als tribunals i li reclama més de 40 milions de euros com a compensació per la clausura del dipòsit.

Una bona notícia doncs pel territori, i dubtes sobre com acabaran les reclamacions interposades per una empresa sobre la que planen algunes sospites sobre amb lligams poc clars amb cercles familiars vinculats a anteriors governs de la Generalitat. Dubtes raonables també també sobre les veritables raons per les que la Generalitat fa marxa enrere precisament ara, just abans abans de ser novament requerida pels tribunals al compliment de les sentències.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

00:00:20

Vídeo: Graven dos exemplars de llúdriga a la Vall del Ridaura de Platja d’Aro

El mamífer havia desaparegut pràcticament de l'Empordà fins la seva reintroducció el 1995

Altres notícies