11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Descobreixen una escala medieval al campanar de l’església de Palamós

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb motiu de les obres que s’estan executant al campanar de l’església de Santa Maria, l’àrea de patrimoni de l’Ajuntament de Palamós ha descobert una escala de cargol que durant segles havia estat amagada a l’interior de l’estructura.

Ha estat en la fase de repicat de la façana que dóna al carrer de l’església, que s’han descobert les finestres que donaven claror al cilindre de l’escala. Després d’aquest indici, s’han anat descobrint les restes de l’escala (que segon indica l’ajuntament es troba en molt bon estat) fins a trobar-ne la porta d’accés que es troba a l’alçada del cor.

Similar a la Torre del Consell

Els primers indicis apunten que aquesta estructura podria ser de la mateixa època que la Torre del Consell (s.XIV) situada just a l’altre costat del campanar i adossada a la façana de l’església. Aquesta torre era el lloc de reunió dels Jurats i del Consell Estret de la vila, òrgans de govern del municipi encarregats de vetllar perquè s’apliquessin els privilegis atorgats a Palamós. Antigament el Consell ja es reunia al baluard i, amb motiu de les reformes de 1521, aquest espai passa a formar part de l’església.

Els tècnics municipals de Patrimoni consideren que per la seva ubicació i estructura, aquest element ara localitzat podria tenir una funció més d’accés a un espai de guaita, on podrien situar-se campanes que serien utilitzades per a l’advertència o avís de la població.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -