Santa Cristina desinfecta contenidors i voreres

privat:-desinfeccio-als-contenidors-i-voreres

L’empresa GBI Serveis SAU, adjudicatària del servei de recollida de residus domèstics de Santa Cristina d’Aro, està implantant aquests dies un nou protocol de neteja viària, el qual es concreta en accions de desinfecció vers els contenidors de recollida selectiva i els trams de voreres més transitats. “Són mètodes preventius”, ha recordat el cap de serveis de l’empresa, Marc  Bolasell.

desinfeccio05Als contenidors de recollida selectiva, es ruixen els propis recipients, a més del seu entorn, instal·lats al carrer amb una solució molt diluïda d’hipoclorit sòdic, substància que té la propietat de destruir les cèl·lules víriques. Al mateix temps, aquesta solució és del tot innòcua pel que fa als usuaris dels contenidors de selectiva (paper, envasos, matèria orgànica i resta).D’altra banda, utilitzant la mateixa substància, es ruixen les voreres dels fragments més concorreguts de la població, que són, sobretot, el espais de carrer confrontats als pocs locals que resten oberts, com ara establiments d’alimentació.

Les dues noves actuacions de neteja viària, que executen personal de l’empresa amb motxilles, es realitzen entre les 6 i les 9 del matí. De moment la freqüència del servei és de tres dies a la setmana pel que fa a les voreres (dilluns, dimecres i divendres) i d’un cop cada sis dies pel que fa als contenidors.