Els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola han detingut a Palafrugell un fugitiu condemnat a 15 anys de presó per agressions sexuals continuades a la seva filla menor d’edat, segons han informat els Mossos d’Esquadra en un comunicat. Després de 4 anys fugint de la justícia, aquest diumenge els agents han pogut capturar-lo al domicili d’un familiar. L’Audiència de Barcelona va dictar contra ell una ordre de detenció i d’ingrés a presó el 4 d’abril de 2014, que seguia vigent encara. S’espera que en les properes hores passi a disposició del jutge a la Bisbal d’Empordà.

https://twitter.com/policia/status/985516886120071168

El condemnat, de 63 anys, havia treballat en els serveis mèdics de la Direcció General de la Policia. Per això, durant els 4 anys que ha estat fugit, els serveis d’investigació dels cossos nacionals i estatals han treballat conjuntament per tal de poder-lo localitzar.

Una de les hipòtesis que contemplaven els agents era que hagués fugit a països de l’Amèrica Llatina. Però l’any 2016, els policies van obtenir informacions que el situaven a Catalunya, per la qual cosa es va obrir una nova línia d’investigació. Finalment, els agents l’han pogut capturar aquest diumenge quan sortia del domicili d’aquest familiar, ja que, segons relaten els Mossos, era molt poc habitual que sortís al carrer i quan ho feia, prenia sempre les màximes precaucions. Les poques vegades que l’home abandonava la casa es camuflava amb ulleres de sol, una gorra i anant tapat.