14.4 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Dia de pluja a Nova York

Ignasi Arbat
Ignasi Arbathttp://www.ningunoesperfecte.cat/
Presentador i director del programa "Ningú no és perfecte"
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Woody Allen, que sempre estrena una pel·lícula a l’any, va faltar l’any passat en la seva cita anual. Wonder Wheel, la seva darrera pel·lícula, es va estrenar el desembre del 2017. Els comentaris de Woody Allen en contra del moviment #MeToo i les denúncies de la seva filla, Dylan Farrow, d’haver patit abusos sexuals, van fer que Amazon, amb qui Allen tenia un contracte, trenqués la relació contractual que tenia de 4 pel·lícules amb el realitzador novaiorquès, encara que aquest mantingués la seva innocència. Amazon es va desvincular de Dia de pluja a Nova York, que Allen havia rodat la tardor de l’any 2017. Aquest és el motiu perquè aquesta pel·lícula hagi trigat dos anys a estrenar-se. Allen ha presentat una demanda de 68 milions de dòlars contra Amazon per trencar el seu contracte, que està pendent de resoldre’s en un judici. 
I si voleu ara, parlem d’aquesta comèdia romàntica. Gatsby (Timotheé Chalamet) i Ashleigh (Elle Fanning) són una parella de poble que viatja a Nova York perquè ella vol entrevistar a un dels seus directors de cinema preferits pel diari de l’escola. Per altra banda, ell li vol mostrar els indrets més bucòlics de la ciutat. Ashleigh rebutjarà sistemàticament les propostes de Gatsby a mesura que es va introduint en el món de les celebritats del cinema. 
Dia de pluja a Nova York és un festival per aquells que adoren el cinema de Woody Allen. No és ni millor ni pitjor, és simplement més del mateix, que és el que busca qualsevol persona que entra en una sala a veure una de les seves pel·lícules. Es tracta d’una pel·lícula d’embolics amb múltiples referents a altres obres del director novaiorquès. 
Timotheé Chalamet interpreta a l’alter ego més evident de Woody Allen en aquesta pel·lícula, tot i que tots els personatges són parts de la personalitat d’Allen, especialment els tres personatges relacionats amb el cinema. Liev Schreiber és el director de cinema que sempre ha estat valorat per la crítica, però que es mostra insegur de la seva obra abans de presentar-la al públic. Jude Law és el guionista que té una relació d’amistat amb el director, al mateix temps que ha de fer front a la infidelitat de la seva esposa, i a les seves. Finalment, Diego Luna és l’actor que s’aprofita de la seva popularitat per fer-se passar per qui no és i emportar-se al llit a qui vulgui. 
A banda queden els personatges femenins que estan en una altra òrbita. Primer, Elle Fanning, que per mi és l’estrella de la pel·lícula. L’actriu ho fa tot bé, sigui el paper que sigui. En aquesta ocasió representa innocència d’una noia de poble, el xoc que li provoca relacionar-se amb les elits de Nova York i com ella també intentarà aprofitar-se de la situació, essent conscient que els altres volen aprofitar-se d’ella. I segon, Selena Gómez, que serveix de suport al personatge de Timotheé Chalamet, que l’ajudarà involuntàriament a aclarir les idees i a entendre què està fent amb la seva vida. 
Dia de pluja a Nova York és una pel·lícula plena de personatges psicològicament molt treballats i definits. Tots ells persones molt cultes, com acostumen els personatges del cinema d’Allen, en una pel·lícula que es mou a base de diàlegs sobre relacions, sexe, religió, art i filosofia, marca de la casa. Allen continua nadant a contracorrent del cinema actual, en una comèdia romàntica de caràcter nostàlgic, que val la pena veure.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -