16.8 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

Dimarts més assolellat al matí i creixement de núvols de tarda

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Dimarts ha començat amb cel serè o pràcticament poc ennuvolat. I serà fins ben bé a final del matí, començament de la tarda, que tindrem aquesta situació. El sol podrà escalfar fins que en horari de màxima temperatura quedarà frenat per la nuvolositat.

Així doncs, la previsió serà de temperatures que baixaran lleugerament a la comarca. I una mica d’inseguretat de tarda amb ruixats que ens quedaran llunyans mirant cap a terres més interiors del nostre sector nord-oriental del país. En principi, al Baix Empordà, no esperem pluja associada a l’episodi. Les temperatures quedaran entre els 27-30ºC de màxima i els 15ºC de mínima.

En termes generals, i més a llarg termini, segons els models que estudien la nova estació segons l’anomalia de temperatura i l’anomalia de pluja, l’estiu previst a casa nostra serà amb calor superior a l’habitual i menys plujós del que climàticament tocaria a la nostra regió mediterrània. La fiabilitat d’aquests pronòstics és general, però això ja ens dóna una idea global de l’atmosfera estival. Són models que marquen la tendència meteorològica i no ens els hem d’agafar previsions estrictes.

Pronòstic estacional d’anomalia de precipitació pels mesos de Juliol, Agost i Setembre. Font: Copernicus ECMWF. Servei Meteorològic de Catalunya

Pronòstic estacional d’anomalia de temperatura pels mesos de Juliol, Agost i Setembre. Font: Copernicus ECMWF. Servei Meteorològic de Catalunya

Però, quedant-nos més a curt termini, preveiem un dimecres, revetlla de Sant Joan, i un dijous amb probabilitat de ruixats. La nit i matinada de la revetlla semblaria que els ruixats desapareixerien per després encetar un nou període de calor intensa pel què queda de setmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -