10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Dimecres 26 els majors de 50 anys de l’ABS de la Bisbal podran vacunar-se sense cita prèvia.

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Dimecres 26 els majors de 50 anys de l’ABS de la Bisbal podran vacunar-se sense cita prèvia.
/

Segons informava la setmana passada la Generalitat, a partir del dilluns els serveis de restauració s’amplien i es permeten trobades amb 10 persones. Per parlar de la situació sanitària hem parlat amb l’Anna Ribera, directora assistencial del Servei de Salut Integrat del Baix Empordà.

Ribera ens explica que a nivell epidemiològic els hospitals es troben en una situació d’estancament, tot i la baixada de casos, se segueixen mantenint xifres estables, i actualment ronden els 7 i 13 ingressats per setmana. L’objectiu que es plantegen és intentar reduir els ingressos per centrar-se en els casos d’altres patologies que no siguin Covid i recuperar progressivament la normalitat.

Pel que fa a casos positius, de les 1.500 PCR setmanals que es fan al Baix Empordà, “el 6% en són positives, però fa setmanes que no notem cap canvi ràpid, és una baixada molt lenta”.

La qüestió de la salut mental de la població és un dels aspectes que més preocupen als sanitaris, sobretot la dels joves. La directora del SSIBE explica que els departaments de salut mental estan desbordats.

Ribera explica també que estan preparant una prova pilot per adaptar-se a les circumstàncies dels ciutadans: han pres la mesura que els majors de 50 anys al centre sanitari de la Bisbal tenen les opcions d’esperar-se a rebre cita o anar el dimecres 26 a vacunar-se sense cita prèvia. Només caldrà presentar el DNI i la targeta sanitària i si té èxit ho repetiran a altres zones i més dies.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios