15.6 C
Pals
Dijous, 6 maig 2021
- Publicitat -

DO Empordà: “Estem arribant al límit de la producció”

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

S’arriba al límit de la producció de la DO Empordà. Des de fa uns anys que la llei europea controla que el percentatge de la superfície de noves plantacions de vinya no superin l’1%.

A Espanya, des de l’any passat aquest màxim s’ha establert en el 0,52% de noves plantacions, dificultant la feina als viticultors, també els de la denominació d’origen de l’Empordà.

Aquestes eren les paraules de Xavier Albertí, l’actual president de la denominació d’origen Empordà. Tot i les limitacions que tenen els viticultors, des de DO Empordà no estan preocupats perquè el seu nivell de demanda no és tant elevat com els agradaria.

Aquesta realitat a la que el president de la DO Empordà fa referència és al lleu augment que s’espera de l’any 2017 en comparació als anys anteriors. Segons Albertí, es preveu que hi haurà un creixement de les ventes del vi després que hi hagués un augment de la collita durant el 2017.

El problema de la nova normativa en el món de les vinyes no és només de la DO Empordà. La Unió de Pagesos de Catalunya també s’ha posicionat en contra. Des de l’associació consideren que aquesta limitació per al 2018 tornarà a perjudicar els viticultors professionals que necessiten redimensionar les seves explotacions i no perdre potencial productiu, tenint en compte que el consum intern s’ha recuperat els tres darrers anys i les exportacions evolucionen positivament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Color i vida

La pluja d’aquests darrers dies d’abril ha provocat un colossal esclat de colors al paisatge empordanès. El verd de...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -