17.9 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Donar sang al Baix Empordà és segur gràcies a un protocol de seguretat

La propera cita és dissabte 25 a Palafrugell, al Casal Parroquial

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El número de donacions de sang al Baix Empordà torna a augmentar després dels primers dies de confinament durant els quals havia baixat. Això és el que ha explicat aquest matí Mertixell Casacuberta, responsable del Banc de sang del Baix Empordà durant una entrevista a Ràdio Capital.

Davant la incertesa de la gent en aquests dies de risc de contaminació, la responsable assegura que donar sang és totalment segur ja que han activat un protocol per evitar qualsevol contaminació. Així, a banda que els donants venen amb mascareta, s’ha incrementat la distància entre les lliteres i per tant s’ha buscat locals més grans, tipus poliesportius. A més, el control de l’aforament està assegurat gràcies a les reserves d’hores com també l’obligació d’anar només al seu municipi i no desplaçar-se a un altre.

 

A banda d’això, abans de tot prenen la temperatura de la persona i li pregunten si te o ha tingut algun símptomes del coronavirus. Si es donés el cas que la persona en presentés després d’haver donat sang, es retiraria la seva bossa.

Preguntada sobre si el COVID-19 es pot transmetre per la sang, ha explicat que ara per ara no s’ha trobat cap cas  a tot el món ja que és un virus que només s’encomana per les vies respiratòries.

 

Finalment, també ha explicat que durant els dies de confinament va baixar la demanda de sang, principalment perquè amb el seu tancament o mig tancament, els quiròfans no n’han necessitat tanta. Amb la sortida progressiva del confinament, calcula que s’incrementaran les demandes. A tall d’exemple, fa un parell de setmanes es demanaven unes 500 donacions diàries a tot Catalunya i ara unes 700. En temps normal, la xifra és al voltant de les 1.000.

Pel que fa al Baix Empordà, la propera data per donar sang és  dissabte 25 d’abril al Casal Parroquial de Palafrugell, de 10:00 a 2:00 i de 4:00 a 8:30. De moment queden places lliures a última hora del matí i a la tarda. Cal recalcar que entreguen un justificant que es pot mostrar en cas de control policial.

Més endavant, es podrà anar a Santa Cristina dimecres 6 de maig i a Calonge dilluns 11 de maig.

Les persones interessades a donar sang es poden inscriure aquí.

Podeu escoltar l’entrevista sencera :

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -