Eduardo Niebla: “la música que toca deixa sortir de l’instrument i passa a ser intuició”

- Publicitat -

Avui, en l’espai de l’entrevista, hem pogut rebre a l’estudi a Eduardo Niebla i Joao Lima, uns dels referents a escala mundial de la guitarra espanyola.

Niebla porta més de quaranta anys voltant pel món amb les seves composicions, actuant als festivals internacionals de jazz i flamenc més prestigiosos, entre altres a l’Índia, Japó, Àfrica, Regne Unit, Amèrica assolint la major part del seu èxit al Regne Unit. Nascut a Tànger i gironí d’adopció, ha tornat a casa per instal·lar-se a Calonge. Després de tants anys, segueix explicant que “la música que toca deixa sortir de l’instrument i passa a ser intuició.”

Joao Luzia –el nom artístic de Joao Lima- és qui acompanya en aquesta gira catalana a Eduardo Niebla. Amb 10 anys ja tenia una guitarra clàssica entre les mans, i de ben jove ja va anar a estudiar a Londres. 

Demà, a Castelló d’Empúries, comencen una gira conjunta per la província de Girona, tocant a molts pobles baix-empordanesos com S’Agaró, Calella de Palafrugell, la Bisbal, Calonge i Sant Antoni, Pals i Begur.

- Publicitat -