11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Educació exigeix la totalitat del terreny per ampliar l’Escola Portitxol de l’Estartit

Fins ara, l’Ajuntament apostava per dividir els 216 m2 del terreny municipal i permetre que l’hotel del costat mantingués 100 m2 per tenir-hi el jardí

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Departament d’Educació ha demanat a l’Ajuntament de Torroella i l’Estartit que cedeixi la totalitat del terreny per a l’ampliació de l’Escola Portitxol, l’únic centre d’educació infantil i primària de l’Estartit. Fins ara, l’Ajuntament apostava per dividir els 216 m2 del terreny municipal que ha de servir per ampliar l’escola i permetre que l’hotel del costat mantingués 100 m2 per tenir-hi el jardí. A canvi, l’empresa havia de comprar una parcel·la a l’Estartit i cedir-lo a l’Ajuntament per a poder construir un hotel d’entitats locals. Ara, però, s’haurà de cedir tot el terreny, una decisió molt celebrada des dels partits de l’oposició. 

El president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, explica que la intenció de l’equip de govern (i el de l’últim mandat) era aconseguir tancar aquest “tracte” amb l’hotel. Tot i això, explica que, en l’última reunió amb Educació a mitjans del passat mes de gener, se’ls va comunicar que l’ampliació de l’escola necessita ocupar tots els metres del terreny. 

Una bona notícia per a l’oposició

La notícia es va comunicar aquest dimarts passat a l’oposició. Des de Junts x Cat, la regidora Sandra Bartomeus, explica que estan satisfets perquè feia temps que ho demanaven. Concretament, fa un any van presentar una moció que demanava la cessió del 100% del terreny, però l’equip de govern hi va votar en contra. Bartomeus apunta que, a partir d’ara, els seus esforços es centraran en aconseguir que s’acabi cedint aquest terreny.

L’Escola Portitxol, als pressupostos de 2022-2023

Per la seva banda, Ferrer assegura que faran la cessió d’aquest terreny municipal al Departament, i que serà Educació qui definirà el projecte de l’ampliació. Explica que, com a molt aviat, el projecte d’ampliació de l’escola Portitxol es podria incloure en els pressupostos de la Generalitat del 2022-2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

És comú per a escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure i posa el focus en l'educació emocional
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -