El 40% d’hotels del Baix Empordà, oberts per les festes de Nadal

Després d’ocupar el 80% de les places l’any anterior, els sectors d’Hostaleria i Turisme es preparen per a aquestes vacances

Encara que el Nadal se sol celebrar a casa, hi ha molts i moltes que aprofiten per marxar uns dies fora de la seva ciutat o poble. I una de les destinacions preferides dels catalans és la Costa Brava. Segons preveu el sector d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, durant les festes s’ocuparà un 60% dels hotels del Baix Empordà.

Un percentatge que podria augmentar durant els dies festius i vigílies, com Nadal, Sant Esteve o cap d’any. En concret, hi haurà oberts el 40% dels establiments. Unes 5.000 places en total, arreu de la comarca.

Tal com ha informat Martí Sabrià, gerent del sector d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, a Ràdio Capital, serà a partir d’aquest cap de setmana quan comencin a augmentar els i les visitants a casa nostra i disminuiran després d’haver passat uns deu dies.

 

El perfil dels qui visiten la Costa Brava i, específicament, el Baix Empordà, és molt divers però, la majoria són catalans i francesos. En aquesta línia, Sabrià ha destacat que ja fa la vora uns 10 anys que aquest sector creix durant les festes nadalenques.

 

I és que, l’any passat ja es van sorprendre amb l’ocupació d’hotels. En total van omplir el 80% de places de la Costa Brava i, segons han ressaltat, aquest any es presenta igualment positiu. Tanmateix, recorden que la dinàmica d’aquesta temporada ha disminuït en nombre de clients però, la facturació, diuen, ha anat bé.