12.5 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

EmporDATA | El Baix Empordà és la segona comarca on es generen més residus per habitant

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Cada baix-empordanès produeix en un dia 2,19 quilograms de residus. Això fa que el Baix Empòrdà sigui la segona la comarca on cada habitant produeix més residus.

Són dades del 2016 de l’Agència Catalana de Residus, que també mostren que, en un any, un baix-empordanès pot arribar a produir 800 quilograms de residus.

La mitjana per habitant a Catalunya és d’1,32 quilos, de manera que al Baix Empordà ens hi quedem molt per sobre. Només hi ha 3 comarques amb habitants que produeixin més de 2 quilograms de residus.

Pals és el municipi del Baix Empordà amb més residus produits per habitant. Cada palsenc va generar 4,4kg de deixalles cada dia del 2016, i 1.619kg en tot l’any. Això representa el doble de la mitjana baix-empordanesa i gairebé 4 vegades més que a Catalunya.

A Pals la segueixen Palau-sator, amb 4,13 quilos diaris per habitant, i Castell-Platja d’Aro, Begur, Calonge, Santa Cristina d’Aro, Fontanilles i Torrent, amb entre 3,5 i 2,5 quilograms diaris per habitant.

Jafre és el municipi on cada habitant genera menys residus, 1,24kg. També es troba per sota de la mitjana catalana Verges, amb 1,31kg. A més, a la Bisbal de l’Empordà i Garrigoles només superen la mitjana per 2 dècimes.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur destinarà gairebé un milió i mig d’euros a millores municipals

El ple de Begur va aprovar dimarts una modificació de crèdit per a millorar els serveis, equipaments i recursos del municipi.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -