5.6 C
Pals
Diumenge, 28 novembre 2021
- Publicitat -

El Baix Empordà no passa a la fase 1 del desconfinament pel coronavirus

L'anunci segueix la petició de la Generalitat de Catalunya després que al Baix Empordà s'hagin comptabilitzat onze nous positius i una víctima per coronavirus

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Baix Empordà s’ha quedat fora dels territoris que aquest dilluns passaran a la fase 1 del desconfinament pel coronavirus. Com ha anunciat aquest divendres a la reunió telemàtica amb els representants de les comunitats Així ho ha anunciat el Ministre de Sanitat del Govern Espanyol, Salvador Illa; i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en una compareixença des del Palau de la Moncloa, aquest divendres.

Per poder canviar de fase, el director Fernando Simón ha explicat quins són els criteris que s’han seguit des del comitè pel coronavirus.

Això implica que el Baix Empordà haurà de mantenir les mesures de confinament de la fase 0 durant uns dies més. Unes mesures que inclouen portar mascareta en el transport públic, també es mantindran els petits comerços com les perruqueries, dentistes o floristeries entre d’altres. Però sempre amb cita prèvia.

Amb aquest anunci, ara per ara, no es podrà quedar amb 10 persones pels carrers del Baix Empordà o als habitatges, com tampoc anar a les terrasses dels bars o restaurants que podrien obrir amb un 50% d’ocupació; algunes de les activitats permeses a les províncies espanyoles amb fase 1.

Malgrat l’anunci d’aquest divendres que manté la província de Girona, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha especificat que la Generalitat pot demanar aquest mateix dilluns que el Baix Empordà passi a la fase 1. Això sí, la decisió no arribarà fins al final de la setmana.

 

Tot i l’anunci del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya ja havia demanat aquest dimecres que la regió sanitària de Girona, a la qual pertany el Baix Empordà no passes a la fase 1. De fet, a la comarca aquests últims dies s’hi han comptabilitzat 11 nous positius i una nova víctima de COVID-19, segons les dades publicades pel SSIBE.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós etiqueta 12 espècies de peix amb el codi QR

El codi QR del pla estratègic Palamós Peix ja funciona per a dotze espècies de peix diferents. És una eina que es va començar a fer servir fa un any i que serveix per etiquetar els peixos i controlar la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -