27.7 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

El Baix Empordà tindrà la T-Mobilitat a partir del 2023

Segons el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, calculen que les noves comarques integrades, entre elles el Baix Empordà, "veuran reduït un 40% el preu del transport públic".

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de la Generalitat preveu que la T-Mobilitat estigui totalment operativa a Catalunya “a finals del 2024” i, concretament al Baix Empordà, a partir del 2023. D’aquesta manera, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va licitar el divendres passat les màquines validadores de la T-Mobilitat que s’hauran d’instal·lar a busos interurbans, busos urbans, estacions de Rodalies i estacions d’FGC d’arreu de Catalunya. El valor d’aquesta licitació és de 21’6 milions d’euros.

Segons el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, calculen que les noves comarques integrades, entre elles el Baix Empordà, “veuran reduït un 40% el preu del transport públic”. Tot i així, sobre la taula encara hi ha punts de discussió amb el conjunt de les ATM, però Font ha assegurat que “partirem de la base que ningú pagui més del que paga en aquest moment i que els territoris que s’integrin al sistema tinguin una rebaixa important del preu del transport públic”.

Ricard Font també ha afegit que encara han de saber “com premiarem els usuaris habituals del transport públic i com evitarem penalitzar la gent que fa llargs recorreguts”. A més, ha insistit que “creiem que el sistema de transport públic serà més ben entès amb la T-Mobilitat. L’usuari només haurà de fer servir una targeta, veurà que paga exclusivament per quilòmetres recorreguts i comprovarà que rep una bonificació per la utilització habitual”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

SOS Palafrugell i Salvem el Golfet reclamen a l’Ajuntament de Palafrugell un planejament urbanístic sostenible

En un comunicat de premsa, les entitats Salvem el Golfet i SOS Palafrugell reclamen que el nou procés de revisió encetat amb la tramitació del recent Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles de les Comarques Gironines (PDU), deixi enrere antigues previsions de creixements insostenibles i prengui cura de l’ entorn natural
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -