El Barça Lassa s’endú el Torneig de Bàsquet Castell-Platja d’Aro (72-70)

Pedro Ruiz Claveria
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts

Un triple sobre la botzina. Així va guanyar el Barça Lassa, per 72 a 70, el seu últim partit de pretemporada contra l’UCAM Múrcia, que es va disputar davant d’uns 1.300 espectadors al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. El matx tancava l’estatge que han fet els culers a Castell-Platja d’Aro, del 21 al 24 de setembre.

El Barça va imposar el seu domini des del principi del partit i aconseguia un avantatge de cinc punts sobre el rival al termini del primer quart (19-14). El balanç va canviar al segon quart, ja que el tècnic de l’UCAM Múrcia, Ibon Navarro, va fer entrar a la pista a Clevin Hannah, que va ser un autèntic revulsiu per a què els murcians s’avancessin al marcador abans d’anar al descans (31-32).

Els barcelonins seguien patint al llarg del tercer quart. De fet, van arribar a estar 10 punts per sota (34-44). Abans d’arribar al termini del tercer quart, l’equip dirigit per Sito Alonso retallava distàncies (47-51).

Si bé els blaugranes arribaven a empatar el partit a 57 punts quan restaven cinc minuts pel final del matx, els homes de Navarro aconseguien ampliar novament la diferència deixant un marcador de 59 a 67. La bona efectivitat de Juan Carlos Navarro i Heurtel va fer que el Barça tornés a empatar el partit a 67 quan faltaven 40 segons pel final. Aleshores, els culers van aprofitar dos tirs de personal per posar-se 69 a 67. Faltant quatre segons pel final, els murcians tornaven a estar per davant amb un triple de Hannah. I, gairebé amb el cronòmetre a zero i des d’una distància d’uns deu metres, va anotar un triple in extremis Phil Pressey, que donava la victòria als blaugranes (72-70).