10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Sergi Sabrià: “Els van dir que es podririen a la presó”

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les...
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital
Temps de lectura: 2 minuts

Comencem la setmana que, en teoria, hauria d’acabar amb la celebració diumenge d’un referèndum per la independència a Catalunya. En plena campanya, els partits independentistes fan campanya pel sí i per reivindicar el referèndum, sobretot després de l’actuació de la justícia i la Guàrdia Civil contra la seva organització.

Les entitats sobiranistes han organitzat una Marató d’encarrellades a tot el país. Al Baix Empordà n’hi ha hagut a Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal, a Begur, o a Palafrugell.

A Palafrugell, es va organitzar a l’avinguda Josep Pla, davant l’ajuntament. Hi va participar molta gent, que va escoltar els parlaments de membres de les entitats sobiranistes, i de la CUP, el PDeCAT i Esquerra Republicana.

Hi va participar el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, que va assegurar que “300 anys després de perdre la llibertat per les armes, la guanyarem per la força de les urnes”.

També va intervenir el portaveu nacional d’Esquerra Republicana al Parlament, i exalcalde de Palafugell, Sergi Sabrià. Explicava que la Guàrdia Civil havia dit als detinguts dimecres que es “podririen a la presó” però que ara són lliures “gràcies a la força” de la gent. 

I l’alcalde de Palafrugell, el republicà Josep Piferrer, que va dir que “és un honor ser a llocs determinants en aquests moments”.

L’acte polític va venir seguit d’una encartellada per tot el municipi. Va seguir persones que estaven enganxant cartells. En general, convenciment que l’1 d’octubre es podrà votar i molts coincidien a dir que encartellaven per defensar la democràcia. 

I quan preguntàvem què passarà l’1 d’octubre, aquesta era la resposta:

Últimes notícies

Supermatí – 06 abril 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dilluns

Palafrugell també permetrà la visita del “Ratolinet Pérez” i “L’angelet de les dents” durant el coronavirus

El consistori ha seguit el BAN publicat per l'Ajuntament de Begur aquest cap de setmana per permetre l'entrada del ratolí Pérez i l'angelet de les dents durant el coronavirus al Baix Empordà

Augmenta el nombre de voluntaris a les Associacions de Protecció Civil Gironines pel coronavirus al Baix Empordà

La crisi actual impulsa molt ciutadans a realitzar tasques d’ajut als municipis

Corçà obliga a portar mascaretes i guants a l’interior dels comerços

L'ajuntament municipal farà arribar mascaretes i guants als seus ciutadans i comerços per tal d'evitar la propagació del coronavirus a la zona

Cel variable amb més núvols al final del dia

Inici de setmana amb cel variable i temperatura màxima lleugerament més baixa. Demà ens creuen intervals de núvols i de cares a dimecres i la resta de setmana torna a dominar el sol.

Altres notícies