Comencem la setmana que, en teoria, hauria d’acabar amb la celebració diumenge d’un referèndum per la independència a Catalunya. En plena campanya, els partits independentistes fan campanya pel sí i per reivindicar el referèndum, sobretot després de l’actuació de la justícia i la Guàrdia Civil contra la seva organització.

Les entitats sobiranistes han organitzat una Marató d’encarrellades a tot el país. Al Baix Empordà n’hi ha hagut a Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal, a Begur, o a Palafrugell.

A Palafrugell, es va organitzar a l’avinguda Josep Pla, davant l’ajuntament. Hi va participar molta gent, que va escoltar els parlaments de membres de les entitats sobiranistes, i de la CUP, el PDeCAT i Esquerra Republicana.

Hi va participar el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, que va assegurar que “300 anys després de perdre la llibertat per les armes, la guanyarem per la força de les urnes”.

També va intervenir el portaveu nacional d’Esquerra Republicana al Parlament, i exalcalde de Palafugell, Sergi Sabrià. Explicava que la Guàrdia Civil havia dit als detinguts dimecres que es “podririen a la presó” però que ara són lliures “gràcies a la força” de la gent. 

I l’alcalde de Palafrugell, el republicà Josep Piferrer, que va dir que “és un honor ser a llocs determinants en aquests moments”.

L’acte polític va venir seguit d’una encartellada per tot el municipi. Va seguir persones que estaven enganxant cartells. En general, convenciment que l’1 d’octubre es podrà votar i molts coincidien a dir que encartellaven per defensar la democràcia. 

I quan preguntàvem què passarà l’1 d’octubre, aquesta era la resposta: