9.1 C
Pals
Divendres, 3 maig 2024
- Publicitat -

El Bisbal Bàsquet guanya el Palamós a la pròrroga i es manté a Primera Catalana (75-67)

Els nervis i el desencert van predominar durant la segona meitat, però 7 punts consecutius de Barrassa a la pròrroga van donar la victòria als bisbalencs.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Loading
/

En una fantàstica tarda de bàsquet al pavelló municipal, la Bisbal va superar el Palamós en un emocionant derbi que va necessitar 5 minuts extra per decidir el guanyador. Amb aquesta victòria el Bisbal Bàsquet s’assegura mantenir la categoria evitant així la promoció de descens. El Palamós, per la seva banda, ja estava salvat des de fa 3 setmanes.

La primera meitat va ser molt diferent al que acostuma a ser el joc dels dos equips, que destaquen per marcadors baixos. Els palamosins van portar el ritme anotador del primer quart. L’encert des de fora obria una escletxa de 8 punts al final del primer període que la Bisbal contrarrestava amb un festival anotador en forma de parcial contundent: 30-21 en el segon quart per arribar al descans 44-43.

A la represa el ritme endimoniat de punts es va frenar. La zona dels locals va col·lapsar l’atac dels palamosins, que no trobaven solucions ni encert exterior per trencar-la. En atac, fruit de la bona defensa del Palamós, els de la capital no trobaven bones opcions de tir. Juanola, immens en l’aspecte rebotejador no va permetre segones opcions als locals. S’arribava així a l’últim quart amb un 58-55 i un joc molt més pausat i erràtic que al principi.

En els últims minuts encara es va accentuar més el cúmul d’errades. L’encert era deficient i els nervis començaven a aparèixer per la trascendència del partit pels bisbalencs. El Palamós es va capficar en intentar anotar des de fora per trencar la zona, però els atacs eren massa estàtics i tota la inspiració de la primera part havia desaparegut. La histèria i tensió del moment provocaven que els atacs de la Bisbal no fossin fluids i en moltes ocasions acabessin regalant boles, llançant al límit de la possessió o prenent males decisions. Tampoc van aprofitar els minuts que el Palamós va jugar sense Juanola, assegut a la banqueta per problemes de faltes. Un clar exemple de les imprecisions del matx és l’última possessió dels locals la que podien evitar la pròrroga. 66-66 al final del temps reglamentari i afegit de 5 minuts per decidir el futur de la Bisbal.

Ja en el temps extra, Barrassa es va posar l’equip a les esquenes i va anotar 7 punts consecutius per encaminar la victòria, el derbi i la permanència.

Joan Ferrer, entrenador dels bisbalencs descrivia així el partit.

Tornarà a haver-hi derbi baixempordanès l’any vinent!