17.8 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

El calongí Alfons Cama publica ‘El llarg silenci dels botxins’

Un any després de la seva última publicació, l’escriptor torna amb una novel·la sobre la memòria històrica.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El calongí Alfons Cama ha publicat “El llarg silenci dels botixins” (Editorial Trípode), on recupera alguns dels personatges de “L’olor de la seva pell” per donarlos vida.

Aquesta vegada, però, els diversos entramats familiars giraran entorn de la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial, dos conflictes bèl·lics que han deixat petjada i encara avui ressonen en el nostre dia a dia. A través d’una troballa inesperada, la Sílvia Tibau, la protagonista, i el seu company, Albert Novák, s’endinsaran en una recerca que els portarà a descobrir secrets que van marcar un abans i un després en la vida de diverses famílies —incloses les seves— durant la guerra espanyola i el Tercer Reich. París, Barcelona i l’Empordà són els escenaris principals d’aquesta novel·la que té per objectiu desenterrar silencis, tant dels perdedors com dels vencedors, per preservar-ne la memòria històrica i aprendre dels errors que van sentenciar una època i que a dia d’avui perduren.

Amb “El llarg silenci dels botxins”, la sisena publicació de l’autor, Alfons Cama es consolida com un bon narrador d’històries amb una novel·la «ben documentada, escrita amb mestria i que explora la condició humana», tal com afirma Coia Valls. Cama entra a formar part de Trípode, una editorial independent que, a banda d’apostar per noves veus catalanes, incorpora al seu catàleg escriptors amb una trajectòria literària important en el territori.

Sobre l’autor

Alfons Cama (Calonge, 1952), palamosí d’adopció, viu a Tarragona. És enginyer industrial. Ha publicat cinc novel·les: El camí dels cirerers (març 2013), basada en els seus records d’infantesa; Un pessic a l’ànima (novembre 2013), en què se superposen la transformació de les classes socials de l’última meitat del segle passat, el món del suro i l’activisme polític del final del franquisme; Amb dits de molsa (setembre 2015), la immigració, la crisi, l’especulació immobiliària, el món de la droga i els amors en són elements destacats; L’olor de la seva pell (novembre 2017), finalista del premi Crexells, on els vestigis de la Guerra Civil deixen empremta als membres d’una família empordanesa, i El primer piteu (maig 2019), una incursió a la novel·la històrica, segle XIV, amb el món dels teixidors.

Sinopsi

Quan la Sílvia Tibau camina pel Mercat de les Puces de París no s’imagina fins on la portarà una descoberta inesperada. Ni l’Albert Novák —el seu company de maduresa— sospita de l’actuació del seu avi, scharführer de l’exèrcit alemany a la França ocupada. Rastres de la Guerra Civil espanyola i de la Segona Guerra Mundial en un entramat de silencis per aflorar. La retirada dels vençuts cap a la nació veïna o la foscor de la França col·laboracionista són aspectes que embolcallen les peripècies personals d’aquest relat; històries d’amistat, d’amors i desamors, de patiment, de temors, de descoberta… Històries familiars silenciades, que ens atrapen, i a on l’Alfons Cama se’ns mostra millor que mai com un magnífic novel·lista.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Post temporada

Venim d’una temporada absolutament increïble des del punt de vista de la restauració i hotels.  Els amos dels allotjaments...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -