11.7 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

El canvi climàtic i les seves conseqüències al Baix Empordà

Amb motiu de la cimera del clima a Glasgow, COP26 us proposem un recull dels articles més recents que expliquen quines conseqüències pot tenir el canvi climàtic, al Baix Empordà. 

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Amb motiu de la cimera del clima a Glasgow, COP26 us proposem un recull dels articles més recents que expliquen quines conseqüències pot tenir el canvi climàtic, al Baix Empordà.

El Mila – Quebec AI Institute de Montreal ha creat una eina interactiva que permet veure l’impacte que les inundacions, incendis o contaminació del canvi climàtic poden tenir a qualsevol lloc del món, també al Baix Empordà

Inundacions, incendis i contaminació: comprova com el canvi climàtic afectarà el Baix Empordà

Tot i que pugui semblar que  queda lluny, un servei web anomenat Flood Map permet visualitzar quin impacte tindria sobre el nostre litoral l’augment del nivell del mar i les conclusions són demolidores. 

Les platges de l’Estartit, Pals, Calella, Begur, Palamós i Sant Feliu desapareixeran si segueix pujant el nivell del mar

Molts ocells s’estan desplaçant a altres punts i el director del parc atribueix la situació a la falta de pluja.

Els aiguamolls de l’Empordà pateixen una de les sequeres “més greus” i la “més llarga” dels últims anys

Aquesta setmana la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va aprovar la modificació del decret d’energies renovables

Teresa Jordà: “En el futur hi haurà d’haver molins mar endins a la Costa Brava”

Els investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona destaquen que l’afectació té incidència en la biodiversitat de l’entorn marí.

El canvi climàtic afecta el plàncton del Mediterrani segons un estudi de la UAB

Segons el pronòstic de l’organització de científics Climate Central, que ha desenvolupat models per a visualitzar com quedarà la Terra de continuar l’escalfament global, se’ns diu que la pujada del nivell del mar derivat de l’augment de les temperatures amenaça d’inundar part de la franja marítima gironina.

Cal que reflexionem en cada acció personal

Els alumnes de 1r d’ESO de l’escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema ‘El mar comença aquí’. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Podeu trobar més informació relacionada amb el canvi climàtic al Baix Empordà clicant aquí

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jordi Mias: “Hem recuperat dades del 2019, però encara falta recuperar alguns mercats”

Segons Jordi Mias Morell, president de la Costa Brava Verd Hotels, el sector hoteler ha experimentat una gran recuperació en les...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -