19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Inundacions, incendis i contaminació: comprova com el canvi climàtic afectarà el Baix Empordà

Mila - Quebec AI Institute de Montreal ha creat una eina interactiva que permet veure l'impacte que les inundacions, incendis o contaminació del canvi climàtic poden tenir a qualsevol lloc del món, també al Baix Empordà

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El canvi climàtic és real i és una amenaça pel món actual. Tot i això, no afecta a totes les parts del món de la mateixa manera. I per intentar canviar aquesta situació conjuntament, és important que tots actuem com si casa nostra es veiés directament afectada. Aquesta és la raó per la qual Mila – Quebec AI Institute de Montreal ha creat una eina interactiva que permet veure l’impacte que les inundacions, incendis o contaminació del canvi climàtic tindrien si passessin a qualsevol lloc del món, també al Baix Empordà.

Amb This Climate Does Not Exist, es pot seleccionar qualsevol punt o carrer del món i veure com seria si tingués un clima extrem. A continuació podreu veure algunes imatges de com quedarien els diferents municipis del Baix Empordà.

El Baix Empordà, inundat

Així quedaria la Plaça Major de la Bisbal d’Empordà, inundada

En aquestes imatges es pot veure com quedarien la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Pals o Torroella inundades. Els creadors d’aquesta eina expliquen que les inundacions són els desastres naturals més comuns i mortals: 5000 persones moren a causa d’una inundació cada any. A més, el canvi climàtic està provocant una acceleració de la freqüència i la intensitat d’aquest fenomen. S’espera que, a finals de 2050, l’augment dels nivells dels mars afecti la vida d’un bilió de persones arreu del món, ja que més de la meitat de la població mundial viu a menys de 60 quilòmetres de la costa.

Així quedarien els carrers de Pals, La Bisbal, Palafrugell i Torroella inundats:

Més incendis

Incendis: Aquesta seria la vista des del Montgrí

Els incendis forestals són una altra de les grans preocupacions provocades pel canvi climàtic, i és que amb la intensificació de les temperatures extremes, moltes parts del món viuen períodes de sequera, que encara afavoreixen més l’aparició d’incendis. Actualment, el 40% de l’Amazones està en risc de convertir-se en sabana. És per això que des del Mila – Quebec AI Institute de Montreal troben important empatitzar amb aquestes zones i imaginar-nos com quedaria el nostre territori.

Canapost

Contaminació: empitjorament de visibilitat i de qualitat de vida

Contaminació: plaça de la Vila de Palamós

La contaminació és present, sobretot, a grans ciutats amb molt de trànsit i activitat industrial. Tot i que aquesta “boira contaminant” (smog, en anglès) no és un efecte directe del canvi climàtic, tenen molt a veure: la contaminació és la manifestació més clara de l’empitjorament de la qualitat de l’aire.

Ja actualment, l’Organització Mundial de la Salut estima que el 91% de la població viu en llocs on els nivells de contaminació en l’aire superen els límits segurs.

Aquestes són algunes de les imatges que ofereix la pàgina web, que obre un espai de debat sobre com caldria reaccionar ràpid i de manera conjunta per aturar el canvi climàtic i evitar tots aquests efectes. Us animem a que veieu com quedaria el vostre poble i ens ho feu arribar a través de les xarxes socials.

Més articles:

Les platges de l’Estartit, Pals, Calella, Begur, Palamós i Sant Feliu desapareixeran si segueix pujant el nivell del mar

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -