10.4 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Cal que reflexionem en cada acció personal

Avui és el meu primer comentari a ràdio capital. M’incorporo amb molta il·lusió i amb la sensació de compartir amb tots vosaltres, els oients de l’Empordà, les vivències, reflexions i notícies del nostre entorn. Ara no només des de l’escolta activa com fem generalment, sinó des del vessant del mateix micròfon.

Estem al mes d’octubre, però cada dia evidenciem que l’escalfament global és una realitat local. No fa fred, el sol continua lluint i la temperatura és agradable. Quina diferència d’anys enrere, on aquest temps prop de les fires de Sant Narcís i de la castanyada estrenàvem abric, guants i bufanda per no sentir el fred en el cos!

Si fa uns deu anys es parlava de l’efecte hivernacle i el forat de la capa d’ozó, en els darrers anys, en canvi, es fa més èmfasi en el canvi climàtic.
I segons el pronòstic de l’organització de científics Climate Central, que ha desenvolupat models per a visualitzar com quedarà la Terra de continuar l’escalfament global, se’ns diu que la pujada del nivell del mar derivat de l’augment de les temperatures amenaça d’inundar part de la franja marítima gironina.

A més, cada cop consumim més recursos (petroli, fusta i aigua), produïm més emissions de gasos (cotxes, indústries, incendis, etc.) i la població en general no para d’augmentar, sembla doncs raonable pensar que si continuem així la Terra no ho pot assumir.
Per aquesta raó cal que reflexionem en cada acció personal i diària que portem a terme per poder reaccionar col.lectivament.

Perquè enfortir la consciència de pertinença a un territori, és una consciència desperta que ha de revertir en acció, i si no ho fem pot acabar en remordiments. És a dir, que ens hàguem de penedir de perdre grans oportunitats.

Per això, cal que aquests dies aprofitem el sol, aprofitem el temps i posem la mirada envers el paisatge, el mar blavós i tranquil, la planúria dels arrossars . Aquests arbres de colors marrons, grocs i verdosos, que deixen caure les fulles com a símbol de tardor, però que ens mantenen un paisatge clar per gaudir-ne i no malbaratar.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios