8.8 C
Pals
Dimarts, 28 novembre 2023
- Publicitat -

El CCB desmenteix les acusacions sobre irregularitats en la contractació pública i la manca d’inventari de béns

El Confidencial publicava ahir detalls d'un antic informe sobre el CCB de la Sindicatura de Comptes de Catalunya

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir el diari digital El Confidencial publicava una notícia amb conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya referent a l’any 2016 sobre irregularitats en els contractes de serveis de sanejament i d’abastament licitats els anys 2006 i 2010 per part del Consorci Costa Brava. Per exemple, segons el diari, no disposen d’inventari de béns així com tampoc la titularitat de les seves pròpies instal·lacions, com estacions de tractament d’aigua potable o canonades de conducció d’aigua. L’article també informa que les clàusules no establien el preu de la licitació, sinó que era l’empresa guanyadora la que marcava el preu de la licitació.

Davant aquesta notícia, el CCB ha respòs amb un comunicat on diu que la Sindicatura de Comptes únicament ha detectat irregularitats en procediments administratius, provocats per manca de personal, i que en cap cas van detectar indicis de corrupció o de menyscapte. Asseguren que estan treballant per solucionar aquestes disfuncions administratives les quals, diuen, actualment estan pràcticament resoltes. De fet, l’any passat van gestionar nous contractes de gestió de sanejament i d’abastament, tal com recomanava la Sindicatura.

També han recordat que el passat divendres 11 de gener van presentar públicament els objectius del 2019, entre els quals hi ha la licitació de nous contractes de serveis, tant pel que fa al sanejament com a l’abastament. Alhora, tenen fixat un pla d’inversió en aquests dos àmbits que permetrà posar al dia les infraestructures que gestiona el Consorci. El president del Consorci Costa Brava, Jordi Soler, ja va manifestar que estan corregides totes les irregularitats detectades el 2016 per la Sindicatura de Comptes i va assegurar estar “molt tranquils”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dimarts fresc i bàsicament asolellat

Dimarts que no ens portarà gaire notícies meteorològiques. Ahir a la tarda ens va acabar de passar una cua de front i pot ser el que sigui una més noticiable d’avui. Només tindrem algun núvol residual, però bàsicament tindrem un dia bastant asolellat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -