Consorci de la Costa Brava
Depuradora d'aigües residuals de Castell d'Aro del Consorci de la Costa Brava | Imatge d'arxiu

La Sindicatura de Comptes ha fet públic un document sobre l’activitat fiscal del Consorci de la Costa Brava durant el 2016. L’ens públic ha compartit que durant l’estudi s’han trobat bastants irregularitats en els procediments de contractació que l’empresa de la Costa Brava ha fet servir.

El sindicat ha assegurat que els contractes no s’han regit per “la normativa vigent”. Aquesta sentència arriba per la firma, com a contractes menors, de 93 expedients per valor d’1,1 milions d’euros. Segons la Sindicatura de Comptes aquests contractes haurien d’haver sortit a concurs públic.

Després de la publicació de l’informe, el Consorci de la Costa Brava ha assegurat que ja s’han detectat les irregularitats. Des de l’empresa han assegurat que ja s’han resolt i que eren problemes per falta de personal. Tal com ha fet públic aquest dijous, l’ens té previst augmentar el nombre de personal per fer les tasques correctament. Tot i això, la CUP ja va demanar que es reformés el Consorci.

Tal com ha informat la Sindicatura, la majoria dels contractes acabaven assignats a només dues empreses, Abastament en Alta Empresa Mixta i l’Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava, Emacbsa.

El Consorci de la Costa Brava és l’organisme que s’encarrega del funcionament de l’aigua potable i de neteja en 27 municipis de la comarca de Girona. Entre els municipis del Baix Empordà hi ha Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell–Platja d’Aro, Calonge, Palamós, Palafrugell, Vall-llobrega, Pals, Begur, Regencós i Torrent.