El comerç urbà de la demarcació de Girona ha baixat un 88% en vendes

Un estudi de la Diputació de Girona ha començat a valorar les conseqüències comercials del coronavirus

privat:-l’ajuntament-estudia-mesures-d’ajuda-al-teixit-comercial-i-turistic-per-a-mitigar-els-efectes-economics-del-coronavirus

El comerç urbà de la demarcació de Girona ha tingut una devallada de vendes d’un 88% a causa de la crisi de la COVID-19, segons un estudi que ha encarregat la Diputació de Girona a J3B3 Econòmics. Es tracta d’un estudi que s’anirà actualitzant setmanalment i que ara s’ha fet a partir de 190 enquestes telemàtiques a comerciants i propietaris d’empreses de serveis. De moment, doncs, han comparat l’última setmana de març amb la del passat.

L’estudi, a més, pondera la incidència de l’emergència sanitària en diferents sectors, com en el cas de la moda i els complements o la restauració, que tots han tingut una davallada del 100%, o el sector alimentari que malgrat és un servei essencial, també ha caigut un 44% de facturació, encara que alguns han explicat que han venut més durant l’última setmana. Sigui com sigui, dos de cada tres establiments estan preocupats per si podran continuar el negoci i s’estan renegociant lloguers, hipoteques, salaris i pagaments a proveïdors.

La ràdio municipal de Palamós ha parlat amb el president de l’associació de comerciants FECOTUR, Toni Bachiller, que ha explicat el problema afegit de l’estacionalitat turística.