12.6 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

El Consell Científic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter expressa preocupació per l’impacte dels projectes de parcs eòlics marins

Es projecta construir-los davant del golf de Roses

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Científic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha expressat preocupació per l’impacte dels projectes de parcs eòlics marins que es volen construir davant del golf de Roses en el complex mosaic territorial, incloent-hi valors naturals i àrees protegides.

Es mostra especial inquietud per l’afectació de les àrees protegides pròximes i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter en particular. En concret, l’informe que ha emès el Consell analitza el cas del Parc Eòlic Tramuntana, que implica la instal·lació de fins a 65 aerogeneradors i l’ocupació d’una superfície de 166 km², i destaca que els possibles efectes indirectes no han estat correctament analitzats.

El Consell Científic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (PNMIMBT) també expressa preocupació pel projecte d’energia eòlica a la zona i els seus possibles impactes ambientals i paisatgístics. A la vegada, considera que no es poden fer passar les conduccions elèctriques per un espai protegit com és el PNMIMBT.

 

També s’oposa al fet que les alternatives considerades afectin altres zones protegides. Pel que fa a l’impacte paisatgístic, el Consell afirma que els aerogeneradors modificaran greument la percepció visual que els visitants tenen del Parc i que seran visibles des de pràcticament tot el Parc Natural, artificialitzant el paisatge i alterant la percepció d’entorn natural que ha de ser un dels seus signes d’identitat.

A més, el Consell del Parc assegura que les afectacions derivades del projecte, o d’altres que es poden produir en un futur, són incompatibles amb la finalitat del Parc Natural.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

L'ampliació del CAP de Palafrugell, la nova Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, la nova Escola Vall-Llobrega o la Reforma de l’Institut la Bisbal són només algunes de les inversions previstes a la comarca
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -