17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Les voluntàries d’Oncolliga cusen 800 mascaretes pels alumnes de l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Un grup de voluntàries de la delegació de Mont-ras de la Fundació Oncolliga Girona han confeccionat  mascaretes solidàries per protegir de possibles contagis la Covid-19 als alumnes de l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell. És el resultat de la iniciativa impulsada per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre, que davant les característiques d’aquest curs atípic per la pandèmia i amb la voluntat de participar en un projecte solidari, van decidir encarregar a l’Oncolliga l’elaboració de 800 mascaretes per distribuir-les entre tot l’alumnat.

“Buscàvem opcions per gastar una part del pressupost en una acció que ajudés les famílies dels alumnes del centre i va sorgir la idea de fer mascaretes de protecció sanitària que, a més, tinguessin el valor afegit de ser solidàries”, han explicat fonts de la Junta. Lluïsa Ferrer, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, ha assistit a l’acte d’entrega de les mascaretes, que  ha consistit en una trobada en la qual la direcció del centre i l’AFA han mostrat el seu agraïment pel  treball realitzat per les voluntàries. L’AFA també ha refermat la seva voluntat de mantenir de forma habitual projectes de col·laboració solidaris que aporten un valor afegit a l’entitat.

La confecció de mascaretes solidàries s’ha convertit en una nova font d’ingressos per a l’Oncolliga en un context de pandèmia en el qual l’entitat ha hagut de cancel·lar gairebé totes les activitats benèfiques que promou habitualment per obtenir recursos. Les mascaretes es poden trobar a la seu de l’entitat, a Girona, i en establiments repartits per tota la demarcació que s’han unit a la xarxa de distribució solidària. També es confeccionen mascaretes per encàrrec per a empreses, col·legis professionals i altres col·lectius. El donatiu és de 5 euros en el cas de les mascaretes d’adults i 4 euros en el cas de les infantils.

Cal especificar que les mascaretes de l’Oncolliga no són homologades, equivalen a les mascaretes higièniques. El forro interior és de roba hidròfuga que no permet que les micropartícules traspassin. Tenen una durada de 70-80 rentades a 40 graus. I com en el cas de les higièniques, es poden arribar a portar fins a 8 hores seguides.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -