20.4 C
Pals
Divendres, 12 abril 2024
- Publicitat -

El Consell dels Joves inicia el curs amb força

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell dels Joves de Palafrugell va fer el passat mes d’octubre la seva primera reunió d’aquest curs 2019-2020, a Can Genís. Després d’una campanya de difusió, complexa pel moment político-social, sota el lema “L’11O La Liem!” el Consell de Joves va aconseguir complir amb els objectius plantejats: definir com ha de ser el Consell de Joves, proposar en què es poden gastar els 3.000€ de la partida i iniciar un projecte de convivència de la mà del Grup de Referents per a la Convivència de Palafrugell.

L’acte va estar conduït per la mediàtica palafrugellenca Awatef Ahmittach i amenitzat pels artistes BabaFlow i Mag Nil. Van acompanyar les actuacions, els dos col·lectius de joves que en la campanya del 2018 del Consell de Joves lideraven les dues propostes que es van portar a votació, els Palafree -que practiquen rap improvisat- i els BarzSoldiers -que practiquen cal·listènia- que conjuntament, i en directe, van sorprendre amb la seva destresa.

Després del procés participatiu dut a terme durant el curs passat i d’haver recollit l’opinió de més de 100 joves, una de les tasques principals d’aquesta trobada era la presa de decisions. Així doncs, la trentena d’assistents va decidir, entre d’altres coses, que totes les propostes havien de tenir resposta, fos o no positiva. També, es van acordar els 6 temes que es treballaran al llarg del 2020: la salut, l’accessibilitat al wifi, els esports, la mobilitat, l’habitatge i el medi ambient. Pel que fa al mètode de treball, el Consell va decidir que s’ha de seguir una línia de treball mixta entre les trobades presencials i les trobades en línia; utilitzar la plataforma Decidim; dividir la franja d’edat, de 14 a 18 anys i de 18 anys a 29 anys; i, impulsar com a màxim difusor de la seva tasca, el web de Can Genís.

Els assistents també van treballar en les propostes per invertir els 3.000€ de la partida destinada a projectes juvenils. Algunes de les opcions sorgides van ser: l’ampliació del parc de cal·listènia, la donació dels diners al Cine Club Garbí perquè projecti pel·lícules que puguin atraure més públic juvenil, la realització d’unes jornades per treballar la interculturalitat o bé la millora de Els Ametllers.

També durant la reunió, les integrants del Grup Referents per la Convivència van presentar un projecte dirigit a joves majors d’edat que té com objectiu conèixer un mateix element de dues realitats culturals diferents, per poder veure’n les similituds i les diferències. Catorze joves es van interessar i van proposar treballar aspectes com la dansa, els jocs tradicionals, la música o bé l’humor, entre d’altres propostes. Properament aquest grup es trobarà per decidir el tema i el país on es desplaçaran per fer l’observació.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alexandre Weltz: “Les obres de l’escola de Vall-llobrega ja anaven tard”

La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat ha tingut diversos impactes en els projectes on es preveien inversions. Un d’aquests projectes és l’Escola de Vall-llobrega, una escola que fa uns quants anys que espera la construcció del nou centre. Per això, des de l’AMPA han decidit convocar una acció de protesta per aquest divendres 12 d’abril. Per parlar-ne una mica més ens ha visitat al Supermatí el president de l’AMPA del centre, Alexandre Weltz.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -