11.3 C
Pals
Dissabte, 17 abril 2021
- Publicitat -

El coronavirus al Baix Empordà atura reparacions del que va destruir el Gloria

Hi ha obres que depenen de l'Ajuntament i d'altres del Ministeri de Costes de l'Estat

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els danys materials que va provocar el temporal gloria s’havien d’arreglar, en molts casos per estar a punt per les vacances de Setmana Santa o l’estiu. Tot i així, s’han hagut de posposar o aturar algunes reparacions a causa del coronavirus i l’estat d’alarma.

Castell – Platja d’Aro

És el cas de Platja d’Aro, per exemple, que no podran començar l’arrenjament del Passeig Marítim fins passat l’estiu. S’havia de construir una escullera i reomplir la sorra de la platja  El Ministeri de Costes té la competència i per tant és qui les ha d’executar, però s’ha de fer a la vegada que arreglar el paviment, el mobiliari urbà o el clavegueram i arrenjaments diversos, que és el que paga l’Ajuntament. Així doncs, des del consorci estan condicionats a l’actuació del Ministeri.

Tal i com ha explicat la regidora d’Urbanisme, Montse Rovira l’adjudicació de les obres estava previst pel 18 de març per tenir-les enllestides a finals del mes de juny. Tot i això, a causa del decret de l’Estat d’Alarma, es van aturar i ajornar les obres que depenen del Ministeri. Així doncs, per poder gaudir de la temporada d’estiu, estan treballant amb cinc objectius, segons ha explicat Rovira. Es basen en que quan acabi l’Estat d’Alarma s’acabi la retirada de la restes de la platja i treballar perquè les obres comencin un cop acabada la temporada d’estiu, probablement passat el 15 de setembre. També ha dit que intentaran reforçar provisionalment l’enllumenat del passeig fins que no puguin començar les obres, igual que buscaran mecanismes perquè es puguin establir les terrasses de la zona efectada “encara que sigui precari”.

 

Torroella de Montgrí

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha explicat a Ràdio Capital que les principals obres que s’havien de fer eren les que efectaven a les motes i aquestes estan quasi acabades. “Estem molt satisfets amb l’actuació de l’ACA”, ha expressat l’alcalde. També, pel que fa a la potabilitzadora, “tot va seguint el seu procés.”

Les obres que han de fer com a Ajuntament, diu, són les que li preocupen perquè esperen les administracions superiors. “Sembla que ningú s’enrecordi del temporal gloria i l’Ajuntament està avançant molts diners.”

Colomí ha demanat que hi hagi una “dinàmica positiva i curta perquè aquest avançament de diners es recuperi el més aviat possible.”

Palafrugell

Per la seva banda, a Palafrugell, l’alcalde del municipi Josep Piferrer ha dit que quedava el Passeig de Llafranc, i volien acabar abans de Setmana Santa. Ha assegurat que “s’hi està treballant i és d’esperar que la setmana que ve o l’altra les obres estiguin acabades.”

Respecte el mur de contenció, no es farà fins passat l’estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Agents Rurals demanen regular l’accés als espais naturals gironins davant de l’increment d’usuaris els darrers mesos

Donen per fet que aquest tipus de turisme "ha arribat per quedar-se" i diuen que "a vegades es va darrera del problema"
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -