10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

El coronavirus al Baix Empordà atura reparacions del que va destruir el Gloria

Hi ha obres que depenen de l'Ajuntament i d'altres del Ministeri de Costes de l'Estat

El més llegit

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

L’Ajuntament de Palafrugell responsabilitza al servei de costes de la reparació de la platja del Golfet

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, en resposta al comunicat de l'associació Salvem el Golfet, ha afirmat, en declaracions a...

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores salarials i laborals

En una concentració a l’entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s’ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou

Els danys materials que va provocar el temporal gloria s’havien d’arreglar, en molts casos per estar a punt per les vacances de Setmana Santa o l’estiu. Tot i així, s’han hagut de posposar o aturar algunes reparacions a causa del coronavirus i l’estat d’alarma.

Castell – Platja d’Aro

És el cas de Platja d’Aro, per exemple, que no podran començar l’arrenjament del Passeig Marítim fins passat l’estiu. S’havia de construir una escullera i reomplir la sorra de la platja  El Ministeri de Costes té la competència i per tant és qui les ha d’executar, però s’ha de fer a la vegada que arreglar el paviment, el mobiliari urbà o el clavegueram i arrenjaments diversos, que és el que paga l’Ajuntament. Així doncs, des del consorci estan condicionats a l’actuació del Ministeri.

Tal i com ha explicat la regidora d’Urbanisme, Montse Rovira l’adjudicació de les obres estava previst pel 18 de març per tenir-les enllestides a finals del mes de juny. Tot i això, a causa del decret de l’Estat d’Alarma, es van aturar i ajornar les obres que depenen del Ministeri. Així doncs, per poder gaudir de la temporada d’estiu, estan treballant amb cinc objectius, segons ha explicat Rovira. Es basen en que quan acabi l’Estat d’Alarma s’acabi la retirada de la restes de la platja i treballar perquè les obres comencin un cop acabada la temporada d’estiu, probablement passat el 15 de setembre. També ha dit que intentaran reforçar provisionalment l’enllumenat del passeig fins que no puguin començar les obres, igual que buscaran mecanismes perquè es puguin establir les terrasses de la zona efectada “encara que sigui precari”.

 

Torroella de Montgrí

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha explicat a Ràdio Capital que les principals obres que s’havien de fer eren les que efectaven a les motes i aquestes estan quasi acabades. “Estem molt satisfets amb l’actuació de l’ACA”, ha expressat l’alcalde. També, pel que fa a la potabilitzadora, “tot va seguint el seu procés.”

Les obres que han de fer com a Ajuntament, diu, són les que li preocupen perquè esperen les administracions superiors. “Sembla que ningú s’enrecordi del temporal gloria i l’Ajuntament està avançant molts diners.”

Colomí ha demanat que hi hagi una “dinàmica positiva i curta perquè aquest avançament de diners es recuperi el més aviat possible.”

Palafrugell

Per la seva banda, a Palafrugell, l’alcalde del municipi Josep Piferrer ha dit que quedava el Passeig de Llafranc, i volien acabar abans de Setmana Santa. Ha assegurat que “s’hi està treballant i és d’esperar que la setmana que ve o l’altra les obres estiguin acabades.”

Respecte el mur de contenció, no es farà fins passat l’estiu.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El pla de xoc de Calonge i Sant Antoni contra la COVID-19 segueix sense aprovar-se

L'equip de govern de Calonge (ERC i Avancem) sí que va aconseguir aprovar l'ampliació de les terrasses i la bonificació de la taxa d'ocupació, però Junts, PSC, Republicans i PP van votar en contra d'altres mesures per ser "insuficients" i per la "irresponsabilitat de l'Executiu"

Aprovat per unanimitat un pla de recuperació que supera el milió d’euros a Sant Feliu de Guíxols

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit al barri Vell previst per...

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el nivell 2 per a la...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

Altres notícies