24.2 C
Pals
Dimarts, 16 juliol 2024
- Publicitat -

El Debat d’Economia de Begur se centra en la inspiració i la innovació per promoure el desenvolupament empresarial

El convidat i la ponència d'enguany han anat a càrrec del professor de màrqueting d'Esade, Carles Torrecilla

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dijous, la Cambra de Comerç de Palamós i l’Ajuntament de Begur han organitzat la 16a edició del Debat d’Economia de Begur, al Parador d’Aiguablava. Enguany la ponència s’ha centrat en la importància de promoure la innovació entre el sector empresarial gironí amb la ponència ‘Inspirant l’empresariat gironí: Nou món, nous temps, nous negocis’ de Carles Torrecilla, professor titular del Departament de Màrqueting d’Esade. A l’edició d’enguany hi han assistit un centenar de persones de diverses empreses del Baix Empordà.

Carles Torrecilla ha destacat que en la ponència s’abordaran estratègies i projectes que es poden aplicar quan les empreses es troben en un bon moment i volen aplicar canvis per millorar encara més els seus resultats i les seves possibilitats. “Només ens fixem i mirem de solucionar aspectes en empreses quan les coses van malament, i aquesta tendència hauria de canviar”, ha apuntat Torrecilla.

A més, ha destacat la importància de tenir en compte els canvis, a nivell local i global, que poden afectar les empreses gironines. Per això, cal que aquestes apostin per la innovació i buscar la inspiració per evolucionar al ritme dels nous models de negoci. “Els negocis han de buscar noves maneres de funcionar, diferents de les que es feien servir durant el segle XX”, apunta el professor d’Esade.

Una de les tecnologies que ha posat Carles Torrecilla durant la ponència i que creu que pot servir per innovar en les diverses empreses del Baix Empordà i les comarques gironines és la intel·ligència artificial (IA). “La IA és un instrument molt útil per als negocis que han d’afrontar diversos canvis per adaptar-se a aquesta evolució global”, apunta el professor d’Esade. A més, ha destacat els canvis en la globalització que han patit els negocis familiars i les empreses petites i mitjanes.

Aquestes trobades empresarials, organitzades en un format de dinar de treball, tenen com a objectiu analitzar aspectes de la situació econòmica actual i intercanviar impressions sobre com preparar les empreses per afrontar els reptes del futur. Per això, a part de gaudir de la ponència de Carles Torrecilla, els assistents van poder fer una sessió de networking per poder relacionar-se amb empreses del seu sector. El regidor de promoció econòmica de Begur, Andreu Peñalver, ha destacat la voluntat de promoure les connexions entre les diverses empreses del territori. 

A més, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, ha destacat la rellevància d’aquesta 16a edició del Debat d’Economia de Begur. La voluntat d’aquesta edició ha estat, a través de la mirada de Carles Torrecilla, aterrar la innovació per aquelles empreses que vulguin desenvolupar-se davant els reptes i oportunitats existents.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -