17.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

El Festival de la Porta Ferrada es prepara per celebrar la 60a edició

l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vol fer un seguit d'accions per commemorar l'efemèride d'un dels grans productes culturals i promocionals de l'estiu a la Costa Brava. Actualment, el Festival de la Porta Ferrada esdevé un dels referents als festivals catalans per la seva atractiva oferta de concerts. No només això: és el festival degà de Catalunya, o sigui, el més antic dels vigents a dia d'avui.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Festival de la Porta Ferrada arribarà l’any vinent a l’edició número seixanta. No és veritablement el seixantè aniversari (perquè hi ha hagut alguns anys en què no es va celebrar) però sí que és l’edició seixantena.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vol fer un seguit d’accions per commemorar l’efemèride d’un dels grans productes culturals i promocionals de l’estiu a la Costa Brava. Actualment, el Festival de la Porta Ferrada esdevé un dels referents als festivals catalans per la seva atractiva oferta de concerts. No només això: és el festival degà de Catalunya, o sigui, el més antic dels vigents a dia d’avui.

Davant de tot això des de l’Ajuntament es valora fer una gran celebració -que agafarà més d’una edició, probablement tres anys- on es posarà novament de relleu la importància d’aquest festival. Es preveuen nombroses iniciatives, que ja s’han començat a dissenyar, i que van des d’una exposició retrospectiva per repassar la història del festival i les seves principals fites, monogràfics, tallers, passant per molts altres esdeveniments de tipus cultural i promocional. Això es veurà igualment plasmat en una programació del 2022 que, -se suposa- ja no serà cenyida a les limitacions que ha marcat la Covid19, i permetrà de nou l’arribada d’artistes estrangers que la pandèmia no va permetre gaudir.

Entre les moltes idees que s’estan impulsant hores d’ara hi ha el fet de dissenyar una celebració que sigui al màxim aglutinadora possible dels principals actius de la ciutat en tots els àmbits (culturals, comercials, medi ambient, natura, gastronomia, oci, esportiu…), així com tot el gran teixit associatiu que configura Sant Feliu de Guíxols. Es pretén que tothom “es faci seva” la celebració d’aquesta seixantena edició, i per aquest motiu es proposaran accions concretes en les activitats que ja es farien de forma habitual. A principis de gener es presentaran les diferents iniciatives i les possibles continuïtats per anar fent al llarg del període de celebració. Una d’elles, com s’ha dit, és una exposició del llegat del Festival, que s’impulsaria per part de dos grans referents del periodisme cultural a Catalunya.

Però també hi hauria altres possibles activitats que s’estan tot just perfilant, com rememorar el primer dels concerts del Festival (intentar fer les mateixes peces que van configurar el programa del primer concert del Festival), implicar el sector comercial i els aparadors, apostar per les escoles i instituts per tal que siguin part activa d’aquesta celebració, així com un reconeixement als nombrosos voluntaris i voluntàries que hi ha hagut al Festival al llarg de les nombroses edicions.

A més, el Ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar una moció per tal de demanar que aquest esdeveniment sigui declarat per l’administració de l’Estat  “Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic“, i que es recuperi la subvenció nominativa de la qual ja havia gaudit anteriorment, per l’especial naturalesa del Festival. Presentacions de llibres, exposicions, tallers monogràfics, conferències, records, vivències, documentals, cantades, concerts, … Ara mateix tot està ja bellugant-se per tal que el Festival 2022 sigui un any recordat per culminar seixanta edicions d’èxit creixent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -