21.4 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

El festival Terra de Mar engega la seva 14a edició lluitant contra la contaminació marina

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Enguany el festival mariner Palamós Terra de Mar reprendrà la seva activitat, amb la seva 14a edició després de l’aturada per la pandèmia. El programa s’encetarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig al Port de Palamós, adaptant el format a les condicions per evitar contagis i distribuint  les activitats al llarg de tres caps de setmana consecutius, en comptes d’un sol cap de setmana com en edicions anteriors.

Per participar en les diverses activitats, cal fer una reserva anticipada a la web oficial del festival www.terrademar.cat. Hi haurà aforament limitat i protocols d’higiene en tots els espais.

Palamós Terra de Mar vol ser un dels referents en lluita contra la contaminació marina provocada pels plàstics. Amb l’eslògan “Zero plàstics a mar” es vol subratllar l’acció en benefici del medi ambient, amb un esforç decidit de la ciutadania palamosina que cerca la sensibilització, la difusió i l’acció.

1r Cap de setmana: Embarcacions tradicionals i navegació

Durant el primer cap de setmana s’oferirà la possibilitat de visitar (de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h), les embarcacions tradicionals atracades al port de Palamós: Ciutat Badalona, un antic quetx de mercaderies; l’Arän, vaixell de cabotatge; el Santa Eulàlia, un pailebot centenari construït l’any 1918; així com les barques de pesca Gacela i Estrella Polar. També es permetrà navegar el creuer turístic Atlàntida III i recórrer per mar espais costaners del municipi com la badia, S’Alguer o la platja de Castell.

El dissabte 22 de maig, també es durà a terme, al port de Palamós, una demostració de rem estàtic, on l’entitat OceanCats Atlantic Rowing, intentarà batre el rècord mundial de 24h en ergòmetre. Fins al 6 de juny es podrà visitar (Capella del Carme), l’exposició de maquetes nàutiques de Playmobil.

2n Cap de setmana: Activitats blaves

El cap de setmana del 29 i 30 de maig les propostes giraran entorn de les visites guiades dels diversos punts del municipi. Aquest és el cas de la visita guiada al poblat ibèric de Castell (29 de maig a les 12 h); al Camí de Barba-rossa seguint les passes del corsari que atacà Palamós el 1543 (29 i 30 de maig a les 16 i 17.45 h); o la ruta pel port de Palamós que permetrà conèixer racons, històries, i anècdotes de pescadors, camàlics i mariners (29 i 30 de maig a les 16 h).

Des del dia 26 i fins al 30 de maig el festival Palamós Terra de Mar també oferirà la possibilitat de visitar la rèplica de la caravel·la que va donar la primera volta al món. Es tracta de la Nao Victoria que aquells dies estarà atracada al port de Palamós.

3r Cap de setmana: Sostenibilitat i esports de mar

El darrer cap de setmana 5 i 6 de juny el programa se centrarà en la realització d’accions de conscienciació mediambiental amb la neteja de l’entorn natural de Palamós. És el cas de la sortida de “Plogging” que es realitzarà el dia 5, de 9 a 11 h, de la mà de “La mar de dones”, la cooperativa amb compromís ètic amb el mar. A les 17 h hi haurà una xerrada de conscienciació sobre la contaminació marina a càrrec de Miquel Ferrés.

Aquest mateix dia, també es podrà participar en la neteja d’elements surants en superfície de l’àmbit litoral de Castell, amb caiac, fent seguiment per la costa d’aquesta platja; o bé fer neteja del fons marí amb la recollida de brossa subaquàtica al port, a càrrec dels centres de submarinisme de Palamós. Més tard a les 12 h, es realitzarà una sortida d’eco-swimming per recollir brossa practicant la natació en aigües obertes.

Cal destacar la programació especial que ha preparat els Cinemes Arinco per als divendres 21 i 28 de maig, i 4 de juny, amb la projecció de pel·lícules amb temàtica marítima i mediambiental (“El cargol i la balena”, “Uno zero uno” i “Jaques”).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El sector turístic gironí alerta que el 60% dels negocis es plantegen tancar per l’augment de la despesa energètica

Les administracions anuncien entre 2 i 2,5 MEUR anuals a la promoció de l'aeroport de Girona per recuperar activitat
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -