20.2 C
Pals
Dissabte, 24 setembre 2022
- Publicitat -

El govern espanyol nega la bonificació de la taxa dels serveis a les platges sol·licitada per Begur

La bonificació de la taxa que l'Ajuntament de Begur demanava a l'administració central serviria per ajudar econòmicament als prestadors dels serveis com són els restaurants i guinguetes però també els serveis de boies i lloguers de patins o escoles de caiac

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb la proposta de l’Ajuntament de Begur al govern espanyol es demanava la bonificació del 90% o del 95% de la taxa dels serveis a les platges de Begur, tot i això, des de l’administració general han descartat aquest suggeriment.

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha respost que la bonificació de la taxa d’ocupació del domini públic terrestre per l’explotació dels serveis de temporada a les platges a conseqüència de la crisi de la COVID-19, no s’ajustava a les mesures de suport per alleugerir la càrrega econòmica a particulars i empreses com són la suspensió de terminis en l’àmbit tributari.

Ara des del consistori, seguiran buscant més solucions, com ha explicat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat, a Ràdio Capital de l’Empordà.

Des del consistori argumentaven la forta davallada en els ingressos dels explotadors dels serveis que, com a mínim no podran obrir fins al juny, tot i que la data no és segura. Entre les activitats afectades, hi ha serveis com el de boies, les guinguetes o els restaurants de les diferents platges de Begur, com també escoles de caiac o de lloguer de patins.

La directora general de la Costa i el Mar, Ana Mª Oñoro Valenciano, com també el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic agraeixen a l’Ajuntament de Begur la seva proposta. Tot i això, mentre es descarta la mesura, des del consistori esperen a tenir més dades de la situació per valorar-la d’una manera més precisa i així prendre més decisions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ARC finançarà l’app de Sant Feliu que busca ajudar a reciclar a la ciutadania

El projecte "Reutilitza'm amb ReutilitzAPP" de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha sigut un dels escollits per rebre...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -