15.8 C
Pals
Dilluns, 10 maig 2021
- Publicitat -

El km0 cada vegada més visible

Aquest, ha sigut un cap de setmana de consumisme desmesurat sovint sense pensar en si allò que es compra és o no necessari. Algú deia: el capitalisme és sexy, és molt bo generant desig.

No obstant, tinc la sensació que últimament hi ha molta més consciència a l’hora de consumir; es prioritza territori i si pot ser fet a mà amb ingredients respectuosos amb el medi ambient, mètodes antics i de varietats ancestrals.

Tant és així que la propera setmana tenim dos grans esdeveniments a la nostra zona totalment km0: El dissabte 8 és el desè aniversari dels Ecomercats Món Empordà, mercat itinerant de producte ecològic de gent de casa (km0) als pobles de Rupià, Corçà i Torroella de Montgrí, tots els dissabtes del any.

El dissabte 8 de desembre al mercat de Corçà, posen l’olla grossa dins la petita i ho celebren fent una gran festa amb xocolatada, qi gong, titelles, swing, dinar amb sorteig, poesia i concert de rock, blues i rumbes a tort i a dret.

I l’endemà, dia de Santa Eulàlia, el diumenge 9 de desembre,  a Cruïlles fan el ja tradicional “pagès de ferro” que és un concurs d’habilitats i força. La novetat d’aquest any és el mercat km0 de productes de menjar, artesans i de decoració de producció pròpia. Interessats mireu el programa a la web de visit empordanet.

Us proposo canviar el divendres negre, perquè al final del dia ens hem enfosquit en veure que, inconscientment, ens hem gastat tot el què portàvem, per la satisfacció de fer un consum responsable, alimentant als productors veïns, respectuosos amb el medi i  incentivant l’economia local que és la que ens retorna a curt termini.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios