6 C
Pals
Dilluns, 30 gener 2023
- Publicitat -

El llegat dels indians

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -


“Cuba a Catalunya. El llegat dels indians” és el títol d’un llibre publicat ja fa anys per la periodista i fotògrafa reusenca Tate Cabré. Una obra que posa l’accent en un llegat cultu-ral que explica una part d’allò que som. De Cuba en parla com una illa màgica, que du-rant èpoques ha magnetitzat molts catalans. Una musa que ha inspirat compositors i poe-tes, una terra mítica per a milers d’emigrants. Però un miratge que inclou també l’altra cara de la moneda, la de la guerra i dels propietaris que van traficar amb esclaus, fa més de dos-cents anys.

Güell, Bacardí, Samà, Soler i Morell, Gumà i Ferran, Xifré…. són només alguns dels molts cognoms catalans que van fer fortuna i esdevinguren lobby econòmic, alhora que mece-nes culturals. Els indians deixarien petjada, posteriorment, en molts àmbits de la vida: en la política, l’economia, la història, la gastronomia, la música, la literatura, l’arquitectura… I és que, segons l’autora, el llegat dels indians no s’ha valorat prou en el marc de la cultu-ra catalana contemporània. Sense aquest llegat, diu, ens faltaria una mica de sal i unes gotes d’”ambrosia”. “Cuba a Catalunya. El llegat dels indians” està publicat per Cossetà-nia i és la continuació del volum “Catalunya a Cuba, un amor que fa història”, d’Edicions 62. Una dialogia que s’endinsa de forma exhaustiva en les arrels profundes dels vincles catalano-cubans, que han arribat fins avui i fins aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jornada rodona per a l’Uni

La victòria incontestable a la pista de l'Araski, sumada a la derrota del València davant del Casademont Saragossa, serveixen per desfer l'empat al capdavant de la Lliga Femenina
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -