8.9 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

El llegat dels indians

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -


“Cuba a Catalunya. El llegat dels indians” és el títol d’un llibre publicat ja fa anys per la periodista i fotògrafa reusenca Tate Cabré. Una obra que posa l’accent en un llegat cultu-ral que explica una part d’allò que som. De Cuba en parla com una illa màgica, que du-rant èpoques ha magnetitzat molts catalans. Una musa que ha inspirat compositors i poe-tes, una terra mítica per a milers d’emigrants. Però un miratge que inclou també l’altra cara de la moneda, la de la guerra i dels propietaris que van traficar amb esclaus, fa més de dos-cents anys.

Güell, Bacardí, Samà, Soler i Morell, Gumà i Ferran, Xifré…. són només alguns dels molts cognoms catalans que van fer fortuna i esdevinguren lobby econòmic, alhora que mece-nes culturals. Els indians deixarien petjada, posteriorment, en molts àmbits de la vida: en la política, l’economia, la història, la gastronomia, la música, la literatura, l’arquitectura… I és que, segons l’autora, el llegat dels indians no s’ha valorat prou en el marc de la cultu-ra catalana contemporània. Sense aquest llegat, diu, ens faltaria una mica de sal i unes gotes d’”ambrosia”. “Cuba a Catalunya. El llegat dels indians” està publicat per Cossetà-nia i és la continuació del volum “Catalunya a Cuba, un amor que fa història”, d’Edicions 62. Una dialogia que s’endinsa de forma exhaustiva en les arrels profundes dels vincles catalano-cubans, que han arribat fins avui i fins aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies