17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Eugeni Pibernat: “Ens sumem al no és no i al moviment lila”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Eugeni Pibernat: "Ens sumem al no és no i al moviment lila"
Loading
/

Amb motiu de la quinzena Fira d’Indians de Begur, Ràdio Capital ha pogut entrevistar Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme del municipi. Durant l’entrevista, ha parlat dels diversos temes que han relacionat la fira d’enguany, com principalment el tema de la dona indiana i del paper que el gènere femení ha tingut durant aquest 2018.

Enguany, la Fira d’Indians té menys densitat que els últims anys, però, Pibernat, assegura que no és a causa de la manca de gent. Si no a causa de la gran quantitat d’activitats que hi ha previstes per la quinzena edició de la fira. De fet, durant el 7, 8 i 9 de setembre hi haurà organitzades fins a una norantena d’activitats.

Però per poder gestionar aquest augment de gent, aquesta és la primera vegada que compten la quantitat de persones que visitaran Begur durant els tres dies de fira. Per poder-ho fer, s’està fent servir les càmeres de seguretat que s’han instal·lat al municipi durant el transcurs del 2018. Segons les estimacions compartides en aquesta emissora, l’equip de govern ha comptabilitzat uns 18.000 visitants durant la tarda del divendres. Cal recordar però, que la fira s’allarga durant els dos del cap de setmana. Per tant, aquesta xifra, augmentarà sense cap mena de dubte.

Deixant de banda el nombre de visitants, una de les preguntes ha estat sobre la temàtica d’aquesta edició de la fira. Per commemorar la celebració de la quinzena Fira d’Indians, s’ha escollit la dona indiana per caracteritzar el cartell d’enguany. Eugeni Pibernat, a Ràdio Capital.

Aquesta edició però arriba mesos després de l’esclat del #MeToo que ha reivindicat el paper de la dona i del gènere femení al món. Preguntat per si la Fira d’Indians s’ha sumat a la causa, ha assegurat que mai és tard per reivindicar el paper de la dona. Però que també cal tenir present que per poder preparar una edició de la fira, s’ha de tenir una gran quantitat d’informació, el regidor de Promoció Econòmica en declaracions a l’emissora de l’Empordà.

Per poder reivindicar la dona indiana, però no només s’ha de parlar de la dona que viatjava a les Amèriques, que des de Begur només van ser una o dues o en total un 8% com explica Pibernat; sinó també d’aquelles que es quedaven a casa perquè un dels seus parents havia marxat. I calia quedar-se a casa per mantenir l’habitatge fins que arribés el parent, o notícies d’ell.

Una de les novetats d’enguany de la XV Fira d’Indians, és el punt lila que s’ha instal·lat en diversos espais del poble. Pibernat, també ha comentat defensant que des de l’equip de govern estan a favor del punt lila. Entre una de les accions que s’ha fet per sumar-se a la campanya de suport a la dona, s’han pintat els logotips dels gots de la XV Fira d’Indians de color lila.

Podeu escoltar l’entrevista completa a Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme a Ràdio Capital amb motiu de la XV Fira d’Indians des d’aquesta mateixa entrada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -