15.7 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

El Mercat de la Carn de Palafrugell enllesteix les obres de millora a la seva coberta

Les obres, que van començar al mes de gener, s’han allargat durant 5 setmanes

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimecres s’han acabat les obres de millora de la coberta del Mercat de la Carn de Palafrugell, després d’haver hagut de tancar durant aproximadament cinc setmanes. Unes tasques que han costat uns 150.000 euros.

La necessitat d’impulsar aquesta obra arriba després de la realització d’una diagnosi on es detallaven bàsicament quatre patologies: esquerdes en algunes de les soleres ceràmiques; presència d’humitats a la coberta; esquerdes en els caps dels pilars de formigó; oxidació i pèrdua de secció en la major part dels caps de les biguetes.

Per tal de reduir l’afectació al funcionament del mercat, es va proposar separar en dues fases totes les actuacions a realitzar, una primera, la qual ha finalitzat ara i la segona que tindrà lloc a l’any 2025. D’aquesta manera, un cop executada la primera fase es pot lliurar l’edifici per al seu ús, independentment del temps que passi fins que s’executi la següent fase.

Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “l’obertura del mercat després d’aquesta arriba en els terminis previstos, ja que aquestes tasques eren totalment necessàries”. Al mateix temps, Fernández també esmenta que “el mercat és un dels grans actius que tenim com a municipi actualment i volem seguir al costat del comerç local i de proximitat, per aquest motiu esperem que amb aquestes obres se segueixi comptant amb un atractiu comercial de primer ordre dins la comarca.

El Mercat de la Carn, un edifici aïllat situat al centre de Palafrugell, és un edifici de planta rectangular de 27x17m de superfície en planta. Consta d’una sola planta amb la coberta a dues alçades. L’arrencada de la coberta més baixa és a 7,5m. En tot el perímetre hi ha paret d’obra de fàbrica de totxo massís, mentre que a l’interior hi ha vuit pilars de formigó.

Estan situats a 5,70m entre ells, a les façanes llargues i a una distància de 4,15m entre ells, a les façanes curtes. La llum de la nau central és de 6m.

Hi ha una primera coberta més baixa, a quatre aigües, que cobreix tot l’anell exterior. I més amunt, tenim una segona coberta a dues aigües, que cobreix tot el rectangle central i que permet l’entrada de llum pels dos testers. La coberta existent està formada per biguetes metàl·liques (perfil en I-160 d’ala estreta), una solera ceràmica formada per una capa de maó pla i teula àrab. L’eix d’aquestes biguetes és d’uns 85cm (lleugerament variable).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -