26.6 C
Pals
Diumenge, 14 agost 2022
- Publicitat -

El Museu Terracotta acull una selecció de ceràmica blava catalana

Entre les obres, destaca una gerra d’aiguamans, inspirada en les produccions de Savona

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu Terracotta exposa diverses peces de ceràmica blava catalana procedents de la Fundació Mascort de Torroella. A Catalunya, el color blau obtingut amb el mineral de cobalt es va utilitzar en la decoració de la producció de ceràmica des de la baixa edat mitjana i fins al segle XIX. Hi va destacar sobretot la ciutat de Barcelona, però també es va elaborar pisa blava a Lleida i Reus.

Les peces triades en aquesta selecció mostren alguns exemplars de les produccions de Barcelona i Lleida. Ho explica l’alcalde Lluís Sais.

Hi ha una gerra d’aiguamans, inspirada en les produccions de Savona (nord d’Itàlia), decorada amb un gran vaixell; una plata de la sèrie anomenada “de faixes o cintes”, i peces destinades a ús farmacèutic. Les quatre peces daten del segle XVIII. Es mostra, així mateix, una plata de la producció de Lleida, de la sèrie anomenada “de la panotxa” d’inspiració italiana, i un curiós platet “d’olives” o d’engany. Les peces daten de la segona meitat del segle XVII.

Les obres es podran veure fins a finals d’any a l’Espai El Forn del Museu Terracotta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El públic de Portalblau es rendeix a l’encant d’Els Catarres

Els Catarres ofereixen una gran actuació al Festival Portalblau, deixant una gran sensació entre els assistents, que han gaudit amb els nous èxits del grup i els seus clàssics.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -