21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

El Nadal és a la taula

La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica

Ja fa dies que els carrers dels nostres pobles llueixen llums i guarniments nadalencs. Ja hem arribat a Nadal, i és temps de recolliment per a uns, d’esbarjo per a altres i de màxim consum per a molts. Portes endins cadascú ho prepara i ho espera de manera particular i diferent.

Però aquests dies, la tradició mana a les taules, sembla que tot i passar els anys, tenim la costum i ens agrada sentir el caliu de la llar, i les receptes es repeteixen cada any, l’escudella, els canelons, el salmó fumat, els guisats i suquets… a cada casa s’hi cuina el que sempre s’ha fet des d’abans dels avis. Tot i que cada any també és veritat que hi ha més demanda per Nadal i sant Esteve als restaurants, per allò de no tenir feina i poder-nos trobar amb la família sense que ningú hagi de rentar els plats.
A mi aquests dies no em deixen indiferent. D’una banda perquè m’agrada compartir taula amb la família, els parents i les persones estimades. També acostumo a cuinar per Nadal i desitjar un feliç any als amics més propers. Mai ho visc com un compromís, és una cosa que tinc ganes de fer i em fa sentir bé, és una mostra de carinyo i estima, el poder preparar per la família i amics aquests àpats tan especials. Per això els dies assenyalats al calendari amb vermell m’agrada vestir-me de vermell i cuinar pels de casa enlloc de cuinar al restaurant. I mentre s’hi respiri la màgia dels infants a casa, continuarem fent les vacances per Nadal.
Desitjo que a les vostres taules també s’hi respiri aquesta alegria i que la pugueu compartir amb qui més estimeu! Bon Nadal i feliç i florit any 2017!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios