23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter s’alia amb pescadors i submarinistes per netejar el mar i la desembocadora del Ter

A través del projecte Fons Net, s'estan enretirant les deixalles submarines, sobretot morts de fondeig, entre la platja gran de l'Estartit i la desembocadura de la Gola del Ter

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha posat en marxa el projecte Fons Net en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, els centres d’immersió de l’Estartit i la Confraria de Pescadors de l’Estartit per netejar el fons marí d’aquesta zona i també la desembocadura del riu Ter.

Amb aquesta iniciativa, el Parc Natural ha pogut retirar morts de fondeig que havien quedat inutilitzades, com l’àncora fixada a la boia on s’amarren les embarcacions, i altres restes i deixalles submarines entre la platja gran de l’Estartit i la desembocadura de la Gola del Ter. Amb aquesta acció s’ha aconseguit millorar l’estat ambiental de la zona i, de alhora, evitar que altres elements com, per exemple, les xarxes dels pescadors s’hi quedin enganxades, cosa que incrementa la quantitat de residus acumulada.

Concretament, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, s’han identificat 20 punts on es concentren aquests tipus de residus. A més, i de manera posterior, amb l’ajuda dels bussos dels centres d’immersió s’han efectuat diverses sessions d’immersió per poder fer fotos i gravar les restes per avaluar la seva retirada i marcar-les amb boies numerades. Finalment ha estat aquest dijous quan s’ha iniciat la seva retirada amb una embarcació grua i amb un equip de cinc submarinistes contractats pel Parc.

Aquest és el primer cop que el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter treballa en una acció conjunta d’aquestes característiques. Els resultats s’exposaran més endavant en el marc d’una jornada, que també servirà per incidir en l’àmbit de la conscienciació ambiental.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -