21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

El Pati Cultural torna amb grans propostes escèniques i musicals a la ciutat de Girona

La programació consta d’onze actuacions de diferents disciplines artístiques (música, teatre i dansa), dues projeccions i una exposició, tot gratuït i amb aforament limitat per la situació de crisi sanitària

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge del pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona durant el Cicle de Joves Intèrprets del Jazz, el juliol del 2020 (Casa de Cultura)

El Pati Cultural, el festival que presenta una mostra de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines, torna després d’un any de parèntesi.

La Covid-19 va aturar el passat any l’esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona des del 1998. Un any després, El Pati Cultural reprèn les activitats de música i arts escèniques en la programació habitual de Girona, Temps de Flors.

L’esdeveniment s’adaptarà a la situació actual i totes les activitats es comprimiran en només tres dies, del 7 al 9 de maig, i tindran lloc a la Casa de Cultura, un espai més accessible, segur i còmode que el pati de la seu de la corporació, la seva ubicació original.

Música, teatre i dansa
El Pati Cultural oferirà una gran programació escènica, en la qual tindran cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre i la dansa. El programa constarà d’onze actuacions, dues projeccions i una exposició repartides en tres espais de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona: el pati, l’auditori Viader i l’Aula Magna.

El Galliner
Imatge de l’espectacle Alliberats d’El Galliner (Neus Elfa)

La GIOrquesta, l’espectacle GIO solistes – grans clàssics, serà l’encarregada d’obrir l’esdeveniment amb un atractiu viatge musical a través de grans obres dels millors compositors internacionals (Bach, Mozart o Txaikovski) i de casa nostra com Toldrà, Albénez o Viladesau.

El dissabte i el diumenge, hi haurà sessions al matí i també a la tarda. La companyia de dansa Moviment Lantana obrirà la jornada de dissabte amb l’espectacle ·iaia·. També actuaran aquest dia en els diferents espais de la Casa de Cultura l’Escola de Música Moderna de Girona amb la seva nova producció, Les veus de La Moderna; el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, amb una actuació de quatre grups de cambra formats per l’alumnat dels diferents cursos, i la Fundació Casa de la Música, amb Black Music Big Bang Junior. També es projectarà a l’aula magna el documental Encara hi ha algú al bosc, de l’associació Cultura i Conflicte, que anirà acompanyat d’una exposició.

El diumenge, pujaran als escenaris del Pati Cultural la Fundació Xarxa, amb l’espectacle familiar Petit o gran?; El Galliner, amb quatre actuacions de quatre grups del centre de formació teatral; la Jove Orquestra Graeme Clark, amb Concerts joves; l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb un quintet de metall interpretant bandes sonores de cinema, i la Fundació Pau Casals, amb un concert de la violoncel·lista Xuanhan Xu, guanyadora del Primer Premi del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki.

Gratuït i amb inscripció prèvia obligatòria
Totes les activitats del Pati Cultural 2021 són gratuïtes i estan obertes a tothom, amb inscripció prèvia obligatòria. Qui vulgui assistir a alguna actuació podrà fer-ne la reserva al mateix web de l’esdeveniment.

Totes les activitats es portaran a terme amb protocols estrictes per garantir les mesures de seguretat per prevenir la COVID-19.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’atur baixa un 1,7% a les comarques gironines i el maig es tanca amb 30.022 desocupats

La demarcació guanya 6.826 afiliats a la Seguretat Social arran de l'inici de la temporada turística.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -