20.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

“La vacuna està actuant sobre els símptomes” al brot de la residència Zoilo Feliu de la Bisbal

Xavier Arrébola, delegat del Departament de Salut per les residencies de l'Alt i Baix Empordà, Ripollès i Garrotxa, ha dit a Ràdio Capital que mentre estan "expectants" de com evoluciona el brot

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Xavier Arrébola, delegat del Departament de Salut per les residencies de l’Alt i Baix Empordà, Ripollès i Garrotxa, ha dit a Ràdio Capital que mentre estan “expectants” de com evoluciona el brot a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà.

A més, també ha afegit que el fet que tothom estigui vacunat menys un usuari s’ha notat en l’evolució d’aquest brot, comparat amb d’altres residències.

El 26 d’abril es va detectar un brot a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà amb una afectació d’11 residents positius, d’un total de 56, tots ells asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. Els primers casos van aflorar en un control rutinari de presa de temperatura entre els usuaris de la residència. En detectar una lleugera febrícula en dos dels residents, se’ls va fer un test d’antigen ràpid que va acabar confirmant els contagis. Progressivament, s’han registrat 9 residents més positius. Actualment s’han realitzat vuit testos serològics entre les persones positives per determinar el seu nivell d’anticossos i paral·lelament s’ha impulsat cribratge massiu entre tots els treballadors i residents, a l’espera dels resultats.
La cobertura de vacunació del geriàtric és alta: 55 dels 56 residents van completar la pauta vacunal el mes de gener. Cal tenir present que el vaccí no eximeix del contagi, però el fet que els positius presentin símptomes lleus constata que és eficaç en cas d’infecció. Els usuaris es troben en aïllament a l’espera de rebre els resultats de les PCR.
Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre. Pel que fa a la situació clínica dels residents està essent vigilada i pels professionals de l’Equip d’Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×27

Programa rigorós amb Sergi Blanch, Francesc Niell i Oriol Bernà sobre el futur a la banqueta del Barça, l'actualitat...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -