24.2 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

Torroella de Montgrí i l’Estartit preveuen la reducció de les taxes municipals de les platges

El consistori disposa de 700.000 euros per ajudar els concessionaris, promoure el municipi i impulsar el turisme

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit estan valorant prorrogar un any el contracte als concessionaris que hagin sofert pèrdues econòmiques altes amb motiu del cessament d’activitat provocat pel Covid-19. S’avaluarà aquestes pèrdues en relació amb els anys anteriors. L’objectiu és concretar jurídicament el projecte en el marc del pla de mesures de l’Ajuntament per fer front a la crisi sanitària.

A més, el regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, que assegura de la predisposició de l’Ajuntament a ajudar els concessionaris, informa que se’ls reduirà la seva taxa municipal. Això serà possible gràcies a la disminució significativa de l’import que els Ajuntament hauran de pagar a l’Estat i que s’ajustarà al període efectiu d’obertura de les activitats. Així, gràcies a l’estalvi realitzat, l’Ajuntament podrà reduir l’import de les taxes.

Amb tot, Calvet  recalca que tant la pròrroga de les concessions com els descomptes de taxes estaran condicionats a l’evolució real de la temporada. En aquest darrer punt, es mostra optimista i considera que malgrat els entrebancs provocats per la crisi, les platges amplies i naturals sens dubte atrauran visitants i per tant el balanç final de la temporada pot ser més positiu del que es preveu actualment.

Pel que fa als descomptes, el primer serà el de la taxa d’ocupació de la via pública. D’una banda, l’Ajuntament i l’EMD descomptaran els dos mesos durant els quals els establiments han estat tancats per llei i d’altra banda s’autoritzarà l’ampliació de les terrasses sense cobrar taxa addicional.

La segona bonificació serà en relació amb la taxa d’escombraries industrials, la qual es reduirà en funció de l’estalvi generat per la disminució del volum de residus durant els mesos de tancament.

Aquestes mesures formen part del primer pla de xoc creat per mitigar la crisi, que inclou també la promoció del municipi i la impulsió del turisme. Aquest pla disposa de moment de 700.000 euros que es van estalviar amb l’anul·lació, principalment, d’esdeveniments i fires com ara el Fimag, l’Empordà Cuina i Salut o Ítaca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell en les aigües de Sant Feliu de Guíxols

El corall ha estat espoliat malgrat que la seva pesca ha estat prohibida per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Ara, hauran de passar almenys quatre generacions per poder observar un exemplar similar. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -