11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

El ple de Calonge i Sant Antoni aprova per unanimitat un conveni d’habitatge amb Sostre Cívic

El govern d'ERC i Avancem, actualment en minoria, ha perdut quatre votacions

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’ha reunit avui en un ple extraordinari fet per via telemàtica i ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics un conveni amb Sostre Cívic pel foment de l’habitatge per joves en cessió d’ús. Aquest conveni contempla destinar 14 pisos d’un edifici del carrer de la Sala a joves del municipi que troben grans dificultats al mercat immobiliari per emancipar-se. Quatre d’aquests tindran el règim de protecció oficial ordinari, de manera que l’Ajuntament podrà incidir i controlar qui entra en aquests domicilis. Els 10 restants son en règim concertat.

El document detalla que el consistori abonarà 300.000 euros del pressupost municipal per tal que Sostre Cívic pugui fer-se amb aquests habitatges. Aquest és un conveni que ja s’havia treballat en la legislatura passada, i que va liderar Arturo Prades (PSC). Amb l’entrada del nou equip de govern d’ERC i Avancem, es va decidir aturar el conveni fet i renegociar-ne les condicions, ja que trobaven “desmesurat” abonar 12.000 euros com a quota d’entrada per “habitatge assequible”. Ara, seran un màxim de 9.000 euros.

Tots els grups del ple (ERC, Junts per Calonge i Sant Antoni, PSC, Avancem, Republicans, CUP i PP) han votat a favor de la mesura. Prades (PSC) ha manifestat sentir una sensació “agredolça” perquè creu que “s’ha perdut un any”, però ha felicitat la tasca de la regidora d’Habitatge, Carme Viñas. En la mateixa línia s’ha expressat Jordi Soler, líder de Junts; mentre que Alberto Mas, del PP, s’ha preguntat per què no fa aquest projecte un “promotor privat i en canvi ho fa una cooperativa”.

L’equip de govern perd quatre votacions

L’Executiu d’ERC i Avancem també portava a la sessió extraordinària d’avui l’aprovació d’un conveni d’actualització de la delegació de competències en favor del Consell Comarcal del Baix Empordà en matèria de Serveis Socials, Igualtat, Ciutadania i altres programes d’atenció a les persones. Junts, PSC, Republicans i PP han demanat “deixar-ho damunt la taula” per poder incloure “addendes ajustades a la situació que causi la COVID-19”. Esquerra i Avancem han dit que, si l’aprovació es feia ara, permetia l’entrada de “quatre professionals” per ajudar en l’àrea de Serveis Socials i també manifestaven que s’obria a “aprovar noves addendes” a propers plens. El conveni no ha prosperat perquè Junts, PSC, Republicans i el PP han votat deixar-ho en stand-by, mentre que la CUP s’ha abstingut.

Un altre dels punts que no ha sortit endavant ha estat l’aprovació de l’adhesió del municipi a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. L’oposició ha demanat “més explicacions de les accions a executar” al regidor d’Ensenyament, Josep Abellí, qui ha dit que “ja havia traslladat els detalls a regidores de Junts i el PSC”. Junts, PSC, Republicans i la CUP han votat també deixar-ho en stand-by, mentre que ERC, Avancem i PP han votat que no. El popular Mas s’ha mostrat contrari a aquesta adhesió i vol que aquest tràmit “s’aturi ja”.

El tercer punt que no ha sortit afirmativament ha estat la modificació dels nomenaments dels representants interns a organismes supramunicipals. Junts, PSC, Republicans i PP s’hi han oposat, en tant que la CUP s’ha posicionat amb el govern.

Finalment, i precisament en matèria d’habitatge, tampoc s’ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà que, segons l’Executiu, havia de permetre “uns serveis més amplis” en aquesta àrea. L’oposició també ha demanat esperar-se a veure els efectes de la COVID-19 per “ajustar el conveni a aquestes necessitats”. Com en el tercer punt, Junts, PSC, Republicans i PP han votat deixar-ho sobre la taula, mentre que Esquerra, Avancem i la CUP han votat que no i, en conseqüència, que calia tirar-ho endavant ara.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -