L’Ajuntament de Sant Feliu ha votat una moció a favor del referèndum de l’1 d’octubre en un ple municipal convocat de manera extraordinari.

De manera simbòlica, els regidors han votat la moció en una urna. En total, hi han hagut 15 vots a favor i dues abstencions. L’alcalde Carles Motas ha posat de relleu aquesta unitat.

El ple extraordinari havia estat avalat pels regidors d’Esquerra i una part de Tots per Sant Feliu, en el govern. D’aquesta manera, han aconseguit el mínim dels sis regidors necessaris per convocar un ple extraordinari.

El portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, ha plantejat el referèndum com una mobilització ciutadana i diu que hi anirà a votar.

El PSC, que també forma part del govern, no ha assistit al ple perquè considera que contravé la legalitat. Tot i això, ha explicat en un comunicat que segueixen al govern “sense deixar que les tempestes alienes -diuen- ens portin cap a uns ports plens de boira i indefensió”.

El secretari municipal havia advertit als edils de la sentència del Tribunal Constitucional en contra de la convocatòria de la consulta.