24.1 C
Pals
Dijous, 1 octubre 2020

El ple de Sant Feliu aprova la inversió d’un milió i mig d’euros pel 2019

L'oposició ha criticat la proposta i hi ha votat en contra perquè consideren que "s'hipotecarà al nou govern que surti escollit en les properes eleccions"

El més llegit

Jutgen un monitor d’un casal d’estiu acusar d’abusar sexualment d’una adolescent en una cala de Calonge

L'Audiència de Girona ha jutjat un monitor d'un casal d'estiu acusat d'abusar sexualment d'una adolescent de 12 anys en una cala de Sant Antoni de Calonge.

Des d’avui, restriccions per accedir amb vehicle al nucli antic de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar ahir al Ple la nova ordenança de circulació que limita l’accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Brot de coronavirus a l’hospital de Palamós, que afecta onze pacients a cirurgia

L'hospital ja ha aplicat el protocol corresponent i ha fet PCR a tots els pacients ingressats en aquesta planta –la tercera- i també a l'equip mèdic i la resta de professionals que hi treballen

Miquel Bell Lloch: “Deixaré de ser Alcalde per l’ego de Norbert Botella”

Bell Lloch també ha denunciat pressumptes irregularitats en algunes licitacions d'alcaldia durant els mandats de Jordi Soler
- Publicitat -

En el darrer ple de Sant Feliu de Guíxols es va aprovar la inversió d’un milió i mig d’euros per al municipi aquest 2019. Una decisió, però, que no va acabar de convèncer als grups de l’oposició. L’equip de govern format pels partits TSF, ERC i PSC va votar a favor d’aquest crèdit extraordinari que contempla el finançament de tretze projectes que s’han de desenvolupar durant el 2019. L’oposició, CiU, Guíxols des del Carrer, Avancem-Més, va votar en contra. Ara per ara Sant Feliu no té aprovats els pressupostos del 2019.

Els projectes que han de tirar endavant amb aquest crèdit extraordinari són, per exemple, l’adquisició de maquinària destinada a la neteja (tres escombradores i dos compactadores) amb una partida de 420.000 euros i modificacions en les obres de la plaça Alabric i l’entorn de l’Asil Surís que comptaran amb una inversió de 306.000 euros. També destaquen les inversions en la redacció el Projecte Museu Carmen Thyssen, la pavimentació d’asfalt, l’enllumenat públic, els parcs infantils i el mobiliari urbà.

L’OPOSICIÓ VOTA EN CONTRA

L’oposició ha criticat l’aprovació d’aquest crèdit extraordinari perquè considera “que no és honest dir que no es vol condicionar el nou govern que sortirà de les eleccions i hipotecar-lo amb un crèdit“, segons ha afirmat el grup Guíxols des del Carrer. La formació dels Comuns a Sant Feliu comparteix moltes de les tretze propostes que configuren aquest 1.400.000 euros, però considera que l’objectiu d’aquest govern era “alterar uns pressupostos que han estat prorrogats perquè no es van aprovar els del 2019″.

També creuen que algunes d’aquestes necessitats que avui són urgents per la poca capacitat que ha tingut del govern. Pel que fa a la compra de les màquines escombradores afirmen que fer aquesta compra és només un pedaç perquè no s’ha tancat el nou contracte d’escombraries, prorrogat fins fora dels límits. I respecte les obres a l’entorn de l’Asil Surís diuen que “són conseqüència directa de les presses per voler-les començar”. És per això, que reclamen a l’equip de govern que el que “hauria d’haver fet és ser coherent i portar al Ple el debat dels pressupostos municipals pel 2019 i no aprovar una pròrroga pressupostària per la via del decret i a continuació anar al banc a demanar els diners”.

 

- Publicitat -
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Miquel Bell-lloch insinua irregularitats comptables per part de Jordi Soler en els seus anteriors mandats

Bell-lloch ha concretat que eren licitacions derivades d'alcaldia, i ha explicat que el cas es troba “en mans d’advocats”

Fotografien per primera vegada una espècie de mol·lusc gasteròpode a Sant Feliu de Guíxols

El biòleg Xavier Salvador Costa ha fotografiat per primera vegada un exemplar viu de l'espècie 'Williamia gussoni', a la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols.

Brot de coronavirus a l’hospital de Palamós, que afecta onze pacients a cirurgia

L'hospital ja ha aplicat el protocol corresponent i ha fet PCR a tots els pacients ingressats en aquesta planta –la tercera- i també a l'equip mèdic i la resta de professionals que hi treballen

Jordi Soler ja és alcalde de Calonge i Sant Antoni després de l’èxit de la moció de censura

Jordi Soler torna a l'alcaldia de Calonge i Sant Antoni després de l'èxit de la moció de censura que ha impulsat per fer fora Miquel Bell-lloch

Els menús escolars de la Regió Sanitària de Girona compleixen amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública entre un 66% i un 94%...

Durant l'inici del curs 2019-2020, des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) es van revisar, a la Regió Sanitària de Girona i...

Altres notícies