24.1 C
Pals
Dimarts, 24 novembre 2020

La CUP de la Bisbal assegura que vol remunicipalitzar l’aigua

En un dur comunicat carrega contra la oposició i el seu cap Òscar Aparicio

El més llegit

Desapareix un quilo de cocaïna de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols

La droga estava dipositada en una caixa forta tancada amb clau i hi tenen accés policies de la comissaria

Alerten que el confinament genera més habitatges turístics al Baix Empordà i menys pels joves

El consell comarcal alerta que la proliferació d'habitatges turístics al Baix Empordà es tracta d'un problema "important" i reconeix que cal parlar amb els propietaris

Què pots fer en el primer tram de desescalada?

Torna la cultura, les activitats extraescolars i podem tornar a seure a les taules dels restaurants.

La Policia redueix a Palafrugell un home que s’havia atrinxerat amb armes

Fins al lloc dels fets s’hi ha acostat dues patrulles de Policia Local, una ambulància medicalitzada del SEM i posteriorment dues dotacions de Mossos d'Esquadra
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

Fa pocs dies els grups municipal de Independents per la Bisbal – PSC i Compromís per la Bisbal van fer declaracions davant els mitjans de comunicació en les que acusaven a la CUP de no haver municipalitzat la gestió de l’aigua a la Bisbal, aprofitant l’àmplia majoria que n’estava a favor.

Ara la formació anti sistema bisbalenca ha emès un comunicat desqualificant aquests dos grups, i ho fa amb afirmacions tant contundents com de «polítiques i polítics de vol gallinaci» «partidisme de curta volada» «política de titulars de premsa buits de contingut». També es refereix personalment a Òscar Aparicio com «l’únic professional de la política del bloc del 155 amb representació al consistori bisbalenc» i l’acusa de «crear titulars al preu que sigui, tan buits de contingut com buida està, a hores d’ara, la llista de la seva candidatura…»

Segons el comunicat:

« La CUP és ferma defensora de la gestió pública de l’aigua, lluny d’empreses que fan d’un bé d’interès públic un negoci.

La recuperació de la gestió pública de l’aigua requereix d’un estudi exhaustiu, que inclou un estudi de tarifes, de costos, d’estat de la xarxa, etc.

La gestió del cicle de l’aigua s’estén a, resumidament, tres àmbits: abastament en alta (de l’origen de l’aigua als municipis), en baixa (dels municipis a les llars) i sanejament, clavegueram i tractament d’aigües residuals.

L’abastament en alta és un servei mancomunat amb d’altres municipis, fet que impossibilita desmarcar-se’n a curt termini.
El clavegueram, d’acord amb el contracte declarat nul, és municipal a efectes pràctics, però prestat a l’actualitat per Sorea amb una inversió nul·la. En aquest punt, que caldrà afrontar sí o sí, cal estudiar la millor opció tenint en compte la capacitat tècnica i de personal dels serveis tècnics municipals. L’abastament en baixa. Aquest és el servei que la CUP creu que sí és possible recuperar a curt termini, avalat per estudis previs, i portat de manera directa, democràtica i pública»

Continuen afirmant els cupaires en el seu comunicat que el que han fet és «carregar-se de raons objectives, encarregar estudis i traçar un camí que, malauradament, no és ràpid, ni d’avui per demà. Tots els estudis, totes les opinions de grans referents en la municipalització de l’aigua, han conclòs que el camí era lent i llarg. Viable, sí, però que calia fer-lo bé.»

Asseguren que «El contracte amb l’empresa Sorea s’està liquidant i és una oportunitat per recuperar-ne la gestió pública. Hi apostem i hi creiem. Però no busquem titulars, busquem fets. No volem enganyar. Som realistes, i el camí a recorre és llarg. L’adhesió a l’AMAP, i la dotació pressupostària per un tècnic de brigada amb l’encàrrec de posar números reals i realistes a la gestió de l’aigua, de moment en l’abastament en baixa (l’aigua que arriba a les nostres llars) és senyal inequívoca de cap on volem anar»

Finalment el comunicat afirma que «La CUP ha treballat des del primer moment per fer propostes realistes, que fossin sostenibles i viables. També amb l’aigua. I continuarem treballant en aquesta línia. I quan sigui definitiu, quan ho tinguem tot lligat, llavors hi haurà titular. I ho farem amb tots els grups que hi creguin. I si volen, que surtin a la foto. Nosaltres defugim les instantànies. Volem coses que siguin perdurables i que siguin una millora per a totes les persones. Per això, la gestió de l’aigua serà pública a la Bisbal per sempre més»

A Ràdio Capital em contactat amb el cap de l’oposició Òscar Aparicio que ha manifestat que «no respon a atacs personals com és aquest cas» i pel que fa a la municipalització del servei d’aigua potable a la Bisbal «Només cal anar a les actes municipals per constatar quin és el grup que l’ha liderat des de bon començament». També afirma Aparicio que «El grup que encapçala vol debatre aquest tema serenament i sense debats estèrils», i que «en tot cas el que la CUP hauria de fer és explicar perquè ha tingut aquest tema aturat pràcticament des de fa tres anys i mig en lloc d’intentar amagar-ho amb atacs personals»

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell proposa un nou pressupost centrat en minimitzar la crisi provocada per la pandèmia

S’ha confeccionat un pressupost amb un marcat caràcter social destinat a lluitar contra la Covid-19.

Foo Fighters estrenen ‘Times Like Those’ per celebrar els 25 anys com a grup

Foo Fighters acaben de presentar un documental anomenat “Times Like Those” que serveix per commemorar el seu vint-i-cinquè aniversari com a banda. En el vídeo podem veure als membres del grup en una sala de projecció comentant alguns dels moments més importants de la trajectòria de la banda, des del concert de Wembley, una gira…

Sant Feliu de Guíxols estrena un audiovisual sobre la visita de Palmira Jaquetti a la ciutat

Palmira Jaquetti va ser una poetessa i musicòloga barcelonina que es va dedicar a recórrer tota Catalunya per a escriure el Cançoner Popular de Catalunya

S’estrena l’exposició “Perquè som diferents” a l’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols

Compte enrere per al Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones d'aquest 2020

Els empresaris turístics de la Costa Brava demanen que les reserves a restaurants permetin moure’s el cap de setmana

Des del sector demanen als ajuntaments que paguin una part dels impostos

Altres notícies