24.1 C
Pals
Divendres, 18 setembre 2020

La CUP de la Bisbal assegura que vol remunicipalitzar l’aigua

En un dur comunicat carrega contra la oposició i el seu cap Òscar Aparicio

El més llegit

Dues classes del Baix Empordà confinades per coronavirus

Tres dies després del començament del curs escolar, al Baix Empordà dos centres han hagut de confinar una classe: un és el col·legi de Vulpellac i l'altre, l'Institut Sant Feliu de Guíxols.

Alumnes Palafrugell i Palamós falten a classe a les tardes per demanar la jornada contínua

A l'Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell i a l'Institut-escola Vila-Romà de Palamós part dels alumnes han faltat a classe a les tardes per a protestar contra la negativa d'Educació de permetre la jornada contínua a les escoles de Catalunya.

Presó sense fiança per al detingut per matar un home d’un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

El jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut diumenge per matar un home d'un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

Gairebé tota l’oposició de Calonge presenta una moció de censura

Tot i que el comunicat no ho explicita, cal assumir que liderarà el nou govern l'exalcalde Jordi Soler. Els grups que presenten la moció sumen majoria

Fa pocs dies els grups municipal de Independents per la Bisbal – PSC i Compromís per la Bisbal van fer declaracions davant els mitjans de comunicació en les que acusaven a la CUP de no haver municipalitzat la gestió de l’aigua a la Bisbal, aprofitant l’àmplia majoria que n’estava a favor.

Ara la formació anti sistema bisbalenca ha emès un comunicat desqualificant aquests dos grups, i ho fa amb afirmacions tant contundents com de «polítiques i polítics de vol gallinaci» «partidisme de curta volada» «política de titulars de premsa buits de contingut». També es refereix personalment a Òscar Aparicio com «l’únic professional de la política del bloc del 155 amb representació al consistori bisbalenc» i l’acusa de «crear titulars al preu que sigui, tan buits de contingut com buida està, a hores d’ara, la llista de la seva candidatura…»

Segons el comunicat:

« La CUP és ferma defensora de la gestió pública de l’aigua, lluny d’empreses que fan d’un bé d’interès públic un negoci.

La recuperació de la gestió pública de l’aigua requereix d’un estudi exhaustiu, que inclou un estudi de tarifes, de costos, d’estat de la xarxa, etc.

La gestió del cicle de l’aigua s’estén a, resumidament, tres àmbits: abastament en alta (de l’origen de l’aigua als municipis), en baixa (dels municipis a les llars) i sanejament, clavegueram i tractament d’aigües residuals.

L’abastament en alta és un servei mancomunat amb d’altres municipis, fet que impossibilita desmarcar-se’n a curt termini.
El clavegueram, d’acord amb el contracte declarat nul, és municipal a efectes pràctics, però prestat a l’actualitat per Sorea amb una inversió nul·la. En aquest punt, que caldrà afrontar sí o sí, cal estudiar la millor opció tenint en compte la capacitat tècnica i de personal dels serveis tècnics municipals. L’abastament en baixa. Aquest és el servei que la CUP creu que sí és possible recuperar a curt termini, avalat per estudis previs, i portat de manera directa, democràtica i pública»

Continuen afirmant els cupaires en el seu comunicat que el que han fet és «carregar-se de raons objectives, encarregar estudis i traçar un camí que, malauradament, no és ràpid, ni d’avui per demà. Tots els estudis, totes les opinions de grans referents en la municipalització de l’aigua, han conclòs que el camí era lent i llarg. Viable, sí, però que calia fer-lo bé.»

Asseguren que «El contracte amb l’empresa Sorea s’està liquidant i és una oportunitat per recuperar-ne la gestió pública. Hi apostem i hi creiem. Però no busquem titulars, busquem fets. No volem enganyar. Som realistes, i el camí a recorre és llarg. L’adhesió a l’AMAP, i la dotació pressupostària per un tècnic de brigada amb l’encàrrec de posar números reals i realistes a la gestió de l’aigua, de moment en l’abastament en baixa (l’aigua que arriba a les nostres llars) és senyal inequívoca de cap on volem anar»

Finalment el comunicat afirma que «La CUP ha treballat des del primer moment per fer propostes realistes, que fossin sostenibles i viables. També amb l’aigua. I continuarem treballant en aquesta línia. I quan sigui definitiu, quan ho tinguem tot lligat, llavors hi haurà titular. I ho farem amb tots els grups que hi creguin. I si volen, que surtin a la foto. Nosaltres defugim les instantànies. Volem coses que siguin perdurables i que siguin una millora per a totes les persones. Per això, la gestió de l’aigua serà pública a la Bisbal per sempre més»

A Ràdio Capital em contactat amb el cap de l’oposició Òscar Aparicio que ha manifestat que «no respon a atacs personals com és aquest cas» i pel que fa a la municipalització del servei d’aigua potable a la Bisbal «Només cal anar a les actes municipals per constatar quin és el grup que l’ha liderat des de bon començament». També afirma Aparicio que «El grup que encapçala vol debatre aquest tema serenament i sense debats estèrils», i que «en tot cas el que la CUP hauria de fer és explicar perquè ha tingut aquest tema aturat pràcticament des de fa tres anys i mig en lloc d’intentar amagar-ho amb atacs personals»

- Publicitat -
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El gran collar de la justícia

S’inicia de nou el curs judicial amb la protocol·lària cerimònia presidida pel rei d’Espanya i el president del Tribunal Suprem, també president del Consell General del Poder Judicial.

Torroella instal·la càmeres de control de matrícula als accessos per millorar la seguretat ciutadana

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí - l'Estartit, ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu millorar la seguretat ciutadana al municipi.

L’Ajuntament de Palamós aprova una aportació de 210.000 euros adreçats a mesures en matèria d’habitatge per pal•liar els efectes del Covid-19

L'Ajuntament de Palamós aportarà un total de 210.000 € a ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries, destinats a les persones del municipi que són arrendatàries o propietàries d'habitatge habitual i que s'han vist afectades per l'impacte econòmic de la Covid-19.

Augment de la nuvolositat i la inestabilitat

Divendres amb cel entre mig i força ennuvolat. La inestabilitat augmenta la propera matinada quan són possibles tempestes i ruixats fins dissabte al migdia. Temps més assolellat entre dissabte a la tarda i fins diumenge al migdia amb noves nuvolades durant la tarda de diumenge.

Justin Bieber comença una nova era amb ‘Holy’

Justin Bieber fa dies que explica a les xarxes que aquest divendres comença una nova era amb l’estrena de ‘Holy‘, una nova cançó que canta al costat de Chance the Rapper. Des de feia molts dies les xarxes treien fum davant l’anunci d’aquesta nova cançó, que arriba uns mesos després de la publicació del seu…

Altres notícies